El PSIB-PSOE critica el silenci del PP sobre la sentència del TSJIB que avala l’actuació del Govern per l’aïllament preventiu dels estudiants aquest estiu

Pilar Costa: “La presidenta del PP a Balears va dir que Francina Armengol era una ‘radical’, a més de demanar ‘responsabilitats polítiques’; esperam les disculpes de Prohens o del Partit Popular”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha criticat “la manca de rigorositat del Partit Popular”, ja que “no han dit ni una paraula sobre la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia que avala l’actuació del Govern de les Illes Balears per l’aïllament preventiu dels estudiants que varen visitar Mallorca a principis d’aquest estiu”.

D’aquesta manera, Costa ha recordat les paraules que dia 1 de juliol de 2021 la presidenta del PP a Balears, Margalida Prohens, va fer una roda de premsa a conseqüència de la primera resolució judicial en la qual es va ordenar que tots els estudiants abandonessin l’hotel, encara que fossin contactes estrets.

“Prohens va dir que ‘el Govern pasa de la soberbia a la chulería i a algo peor, a hacer tuits peligrosos’, a més Costa ha incidit que la popular hi va afegir que ‘no se puede atacar al estado de derecho como hace la radical de Armengol, el auto del juez no iba en contra de la salud pública, sinó contra la estratègia de Armengol que es la única responsable. La socialista, també, ha subratllat que Prohens va insistir en demanar responsabilitats polítiques.

Costa ha exposat que “després de conèixer la resolució de la sentència del TSJIB creim que el Partit Popular hauria de mostrar un mínim d’humilitat amb una valoració”. La portaveu socialista ha fet una crida a líder del PP, ja que “esperam les disculpes, com a mínim, de Margalida Prohens o del Partit Popular”. A més a més, Costa s’ha congratulat que “amb aquesta resolució ha sortit reforçada la salut pública dels ciutadans de Balears”.

Reconeixement del factor d’insularitat i visita de la ministra Montero

D’altra banda, la portaveu socialista ha anunciat que al pròxim ple del Parlament de les Illes Balears es debatrà una Proposició No de Llei del Partit Popular sobre el Règim Especial de les Illes Balears. “Serà una bona oportunitat perquè el principal partit de l’oposició celebri les bones notícies que arriben per a les Illes i reconegui la feina del Govern”, ha dit Costa.

Costa ha recordat que aquest dijous es celebra la Comissió Mixta Bilateral d’Economia i Hisenda amb la presència de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. “Els socialistes creim que aquesta reunió que mantindrà la presidenta Francina Armengol amb Montero per acordar el factor d’insularitat del REB són bones notícies, ja que es va complint passa a passa tot el que s’havia parlat”.

La portaveu socialista al Parlament de les Illes Balears hi ha afegit que “mentre que el PP continuen instal·lats en la crispació, nosaltres seguim treballant amb rigor i sobretot amb la negociació política que és el que hem vist des del principi que pot donar millor resultats”.

Pròxim ple al Parlament de les Illes Balears

Per anar acabant, Costa ha fet un repàs dels temes que es debatran al pròxim ple del Parlament de les Illes Balears. En primer lloc, la socialista ha destacat el Decret Llei 8/2021 de prestacions socials de caràcter econòmic. “És un decret tècnic que adequa a la realitat de la pandèmia altres normatives relacionades amb les prestacions socials a les persones més vulnerables i que té com a objectiu l’actualització del càlcul perquè puguin beneficiar al  nombre més gran de famílies possible”, ha explicat Costa.

Finalment, la portaveu socialista ha avançat que al pròxim ple es debatrà una Proposició No de Llei impulsada pel Grup Parlamentari Socialista i signada de manera conjunta per gairebé tots els grups de la cambra, per mostrar el suport del Parlament a les dones i nines afganeses i demanar a les institucions que es faci tot el possible per evitar la vulneració dels seus drets fonamentals.

Comments are closed