El Ple del Parlament aprova les 48 propostes socialistes “perquè la recuperació arribi a tothom i per abordar els reptes que tenim com a societat”

El Grup Parlamentari Socialista ha criticat que el PP “continuï en el discurs del “no a tot” i sense proposta en defensa dels drets de les dones i de les persones LGTBI”

El Parlament ha aprovat les 48 propostes de resolució derivades del Debat de Política General presentades pel Grup Parlamentari Socialistes. Es tracta de prop d’una cinquantena de propostes que s’emmarquen “en la nova etapa de la recuperació econòmica i social, perquè aquesta sigui justa i arribi a tothom, perquè puguem sortir el més aviat de la crisi sense deixar ningú enrere i per abordar els reptes més importants que tenim com a societat”.

La primera proposta de resolució reconeix la feina feta per part de les institucions, de les organitzacions socials i patronals, i de les forces polítiques “que han volgut sumar” dins el Pacte de Reactivació. “Han estat i són un exemple d’entesa i unitat”, ha exposat Cano, afegint que “si estam sortint de la crisi i estam en la recuperació ha estat gràcies a l’esforç col·lectiu, i és per això que volem reconèixer a qui s’ha arremangat i consensuat, sense partidismes i amb vocació de servir l’interès general”.

La millora del model econòmic, el combat de l’emergència climàtica, l’impuls del procés de vacunació, el manteniment de l’escut social per a treballadors i empreses, i el reforç de l’Estat del Benestar mitjançant i la millora de l’ocupació, especialment a joves i dones, centren altres de les propostes de resolució dels socialistes.

“Els ERTO i les prestacions per a fixos discontinus han permès protegir milers de treballadors de les nostres illes”, ha exposat Cano, qui ha demanat també que aquest escut social “es mantengui mentre durin les condicions de precarietat econòmica de les empreses”.

Així mateix, Cano ha volgut posar de relleu “la conquesta de nous drets” que ha suposat el primer Pla de Conciliació de les Illes Balears, que és fruit del diàleg social i institucional i que estarà dotat amb més de 158 milions d’euros d’inversió i que es traduirà, tal com ha explicat la socialista, en més escoles matineres, més places per a l’educació 0-3 anys i més places residencials per a gent gran i persones dependents.

Finalment, Cano ha fet referència a “la defensa dels drets i les llibertats qüestionats per l’extrema dreta amb el seguidisme del PP” i ha insistit en el fet que cal “erradicar qualsevol tipus de discurs negacionista envers els drets adquirits”.

Pel que fa a les propostes presentades pel PP, la diputada Pilar Carbonero ha criticat que no hagin estat “gens propositives”. “La primera proposta de resolució és una còpia idèntica d’una que varen presentar l’any passat, tot per seguir en el discurs del “no a tot” i es queden tan amples”.

Així mateix, Carbonero ha carregat contra el principal partit de l’oposició per “tornar al segle passat amb propostes com les seves lleis del sòl, agrària o turística, les seves receptes de creixement urbanístic de sempre i les rebaixes fiscals de sempre”.

Finalment, la diputada també ha mostrat la seva preocupació “pel que no diuen”, destacant que el PP no ha fet “cap proposta ni una en matèria d’igualtat, defensa de les dones víctima de violències masclista o en reconeixement dels drets de les persones LGTBI”.

D’altra banda, el diputat per Formentera de GxF – PSIB-PSOE – EUIB, Antonio Sanz, ha presentat sis propostes de resolució, les quals també han estat totes aprovades.

Les propostes de Sanz han versat, principalment, sobre qüestions mediambientals. Per exemple, per a l’establiment d’un calendari per a la descarbonització i desmantellament de les centrals tèrmiques, especialment la de Ca Marí; per a la regulació del trànsit marítim comercial i de passatgers; o la regulació de fondejos al litoral de Formentera per garantir la conservació mediambiental i reduir la pressió marítima a l’illa.

Així mateix, Sanz també ha presentat propostes de resolució per a l’ampliació i reforma de l’IES Marc Ferrer i per garantir la cobertura del 061 a Formentera.

Comments are closed