El PSIB-PSOE mira cap al futur amb les 48 propostes de resolució presentades i critica que el PP demostri manca de projecte i s’ancori al passat

Pilar Costa: ”L’aprovació al Consell de Govern de la Llei de Consells Insulars és una gran notícia, ja que permetrà enfortir, modernitzar i agilitzar les institucions”

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat les 48 propostes de resolució, que ens corresponen per quota, sorgides del Debat de Política General celebrat el passat dimarts i dimecres i que persegueixen l’objectiu de consolidar la nova etapa de recuperació econòmica i social en la qual es troba Balears.

Així, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha explicat que “la intenció és que la recuperació econòmica i social arribi a tothom i, alhora, puguem donar resposta als reptes que tenim com a societat i que la pandèmia ens va obligar a relegar a un segon lloc”.

Cano ha exposat que “les propostes socialistes tenen per objectiu no només defensar els serveis públics sinó reconèixer la seva importància cabdal en aquesta crisi i enfortir-los encara més”, a més la portaveu adjunta ha recordat que el govern de progrés du enfortint els serveis públics des del 2015.

Un altre repte que ha mencionat la socialista ha estat el demogràfic i la necessitat d’un bon finançament “un temes que centren part de les nostres propostes de resolució”, ha incidit Cano. “Volem posar en relleu el fet que les reivindicacions de la presidenta Armengol hagin estat ateses pel Govern d’Espanya i que el factor d’insularitat s’incorpori als pressupostos de l’Estat per a 2022”, ha valorat la socialista.

Cano, també, ha posat en valor les propostes socialistes pel foment de l’ocupació, de diversificació de l’economia i de millora de la qualitat de vida, a través de polítiques d’habitatge, de millora de la formació i de reducció de les desigualtats. “Miram al futur i assumim el nostre compromís que tenim amb Balears per sortir de la crisi al més aviat possible, amb una recuperació més completa possible i amb una aposta pels serveis públics”, ha expressat la portaveu adjunta.

Pel que fa a les propostes de resolució del Partit Popular, Cano ha subratllat que “podem veure com una vegada més el PP demostra una manca de projecte de futur per a les Illes Balears i que continua acorat en el passat, amb les mateixes propostes ultraliberals que provocaren que l’anterior crisi duràs una dècada”.

 

 

“Es presentaran al ple amb un seguit de propostes de resolució on s’atreveixen a dir que les polítiques fetes pel Govern ‘no han estat adequades per afrontar la greu crisi sanitària i econòmica causada per la COVID-19”. Els socialistes demanam al PP “en quin món viuen” per no reconèixer la tasca feta per l’executiu autonòmic que ha fet que Balears sigui una de les Comunitats Autònomes que més vides ha salvat i la que més aviat ha iniciat la recuperació.

Cano ha incidit que “el PP ha presentat les úniques solucions que coneixen i que a més, no és creuen ni ells: una baixada d’impostos que només prediquen quan estan a l’oposició, però que no practiquen quan estan al govern”. A més, “proposen millorar els serveis públics quan Toni Costa i Núria Riera al Govern i Margalida Prohens al Parlament varen enviar al carrer a milers de docents i sanitaris, que el govern de Francina Armengol s’ha encarregat de recuperar”, ha conclòs.

Futures lleis que es debatran al Parlament de les Illes Balears

 Per la seva part, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat positivament l’aprovació per part del Consell de Govern de la Llei de Consells Insulars que ara començarà el seu recorregut al Parlament de les Illes Balears. “És una gran notícia, ja que suposarà un enfortiment, una modernització i agilització dels Consells fent que hi hagi més i millors serveis públics i més pròxims a la gent”, ha explicat Costa.

A més a més, Costa ha avançat que “altra Llei important que es troba en període d’esmenes és la d’Educació que esperam que tingui el màxim consens possible, ja que serà la primera normativa que tingui la nostra comunitat autònoma”. Costa ha recordat que la Llei d’Educació és fruit del diàleg i del consens donat que va començar amb el document Illes per un Pacte. La socialista ha posat en valor la tramitació de la Llei de la Ciència que es presentarà durant el mes d’octubre i “serà important pel futur de les Illes Balears, ja que suposarà un impuls a la innovació i a la recerca”.

Onada en contra dels drets i llibertats de les persones LGTBI

En altres qüestions que tenen a veure amb l’actualitat, la portaveu socialista al Parlament ha condemnat la manifestació neonazi d’aquest cap de setmana a Madrid. “Una mostra més que els discursos de l’odi, que alguns no tenen vergonya de llançar als quatre vents, calen i molt en la població”, i hi ha afegit que “entenem que és intolerable que en una societat moderna, diversa i plural tinguem de viure situacions com aquestes”, ha expressat Costa.

“Lamentam que el partit que vol der alternativa de govern en les nostres illes, com és el PP, es pugui arrossegar per la ultradreta i haguem d’escoltar declaracions com les de la presidenta de Madrid que inclús arriba a negar l’homofòbia en plena escalada de violència contra les persones LGTBI”, ha exposat Costa. Per últim, la portaveu ha demanat al PP de Balears que rebutgin aquestes actes de LGTBIfòbia i que rebutgin aquestes declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Comments are closed