JSIB i PSIB-PSOE participen al ‘Parking Day’ amb el compromís de continuar fent passes en la democratització del dret a la mobilitat sostenible

Les JSIB i el PSIB-PSOE han organitzat activitats relacionades amb el ‘Parking Day’ al carrer Nuredduna de Palma per animar a la gent a deixar el cotxe a casa i fomentar la mobilitat sostenible

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, juntament amb el PSIB-PSOE, s’han sumat al ‘Parking Day’ organitzat al centre de Palma, que consisteix a ocupar un espai destinat a l’aparcament d’un cotxe per convertir-lo en un espai de conversa i reivindicació d’una mobilitat sostenible per conscienciar a la població que un altre model de mobilitat és possible, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat.

El secretari de Sostenibilitat del PSIB-PSOE, Joan Ferrer, ha refermat el compromís dels socialistes en l’aposta per la mobilitat sostenible durant el ‘Parking Day’ que aquest any. “Ens trobam a un entorn on l’Ajuntament de Palma ha començat a actuar en el carrer Nuredduna, actualment en procés de transformació”. “D’aquí a uns mesos veurem que cobra una aparença completament diferent a la que tenim ara: d’un carrer gris amb una alta densitat de trànsit a un carrer exclusiu per als vianants i les bicicletes”, ha expressat Ferrer.

Ferrer ha exposat que “l’emergència climàtica que ara mateix amenaça a Balears, i la resta del món, s’ha de combatre i el camp de batalla sabem que comença pels pobles i les ciutats que  encara són massa depenent d’una mobilitat protagonitzada pel vehicle privat”,  a més, hi ha afegit que “el canvi de model ja no és una opció, sinó una obligació imposada pel canvi climàtic”, ha explicat el socialista Ferrer.

D’aquesta manera, Ferrer ha volgut posar en valor els projectes que s’han dut a terme recentment com per exemple l’electrificació del tren de Mallorca o la gran transformació del sistema tarifari de les línies del Transport de les Illes Balears que “són uns símptomes de què els socialistes anam en bona direcció”.  També, ha recordat que “encara veurem més passes per a la integració completa entre els sistemes de tren, metro, bus interurbà i urbà de la EMT de Palma que completaran la feina encetada a la darrera legislatura de la socialista i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol”.

En la mateixa línia, Ferrer ha volgut destacar l’esforç dels municipis socialistes que “també estan fent una intensíssima tasca per guanyar més espai per als vianants, les bicicletes i el sector públic i per a generar zones que substitueixin el fum dels embossos pel ver dels arbres”.

Per la seva part, la secretària de Sostenibilitat i Agenda 2030 de les Joventuts de les Illes Balears, Irene Triay, ha recordat que “la Setmana de la Mobilitat es celebra des de 1999 per fomentar una mobilitat més sostenible”. Triay hi ha afegit que “els objectius són sensibilitzar a la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport, potenciant mitjans alternatius, i reflexionar sobre com afecta la salut de les persones l’ús excessiu del transport motoritzat”.

Proposta de resolució sobre mobilitat sostenible

Cal recordar que, la Comissió Executiva del PSIB-PSOE va aprovar la proposta de resolució amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 en la qual els socialistes de les Illes Balears es mostren compromesos amb el foment i l’impuls de la mobilitat sostenible.

Un altre punt de la proposta de resolució aprovada per l’Executiva del PSIB-PSOE mostra la voluntat dels socialistes de seguir reclamant un finançament just i suficient per a sufragar les noves infraestructures de transport públic que permetin consolidar una alternativa còmoda i eficient al vehicle privat.

Els socialistes han detallat que la planificació s’especifica en el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears, aprovat l’any 2019, que compta amb projectes com el desenvolupament de la xarxa ferroviària de Mallorca i la consolidació d’un model de qualitat de transport interurbà per carretera.

Finalment, els socialistes es comprometen a teixir una aliança amb la ciutadania i els agents socials per replantejar fórmules d’una nova mobilitat on, mitjançant l’entesa i el diàleg, però també amb la comprensió de la situació d’emergència climàtica, puguin ajudar a transformar les Illes a través d’un nou model de mobilitat sostenible i intel·ligent que permeti acabar amb les desigualtats.

Comments are closed