El PSIB-PSOE celebra la inversió de l’Estat als Pressupostos Generals per al 2022, ja que, per primera vegada, les Illes Balears arriben a la mitjana estatal gràcies al REB

Pilar Costa: ”El Partit Popular diu que el REB és un engany i que la inversió és insuficient, però quan governava Rajoy les inversions estatals per a Balears es quedaven a la meitat dels 355 milions d’euros que ara rebem”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha celebrat la inversió de l’Estat als Pressupostos Generals per al 2022, ja que “per primera vegada les Illes Balears arriben a la mitjana estatal gràcies al factor d’insularitat inclòs al Règim Especial de Balears”. Així, les Illes Balears rebrà el pròxim any un total de 355.120.000 milions d’euros d’inversions estatals.

D’aquesta manera, Costa ha expressat que “reiteram la nostra satisfacció perquè gràcies a l’acord històric de fa unes setmanes on es va acordar el factor d’insularitat entre el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears veim reflectit aquest factor d’insularitat en els Pressupostos Generals de l’Estat”.

“És la primera vegada que la inclusió del factor d’insularitat ens permet tenir unes inversions concretes territorialitzades de 355 milions d’euros, el que suposa una compensació amb el dèficit d’inversió per part de l’Estat amb les Illes Balears”, ha exposat la socialista després de la Junta de Portaveus al Parlament de les Illes Balears.

A més a més, Costa ha incidit que “amb aquesta xifra, les Balears es situen per damunt de la mitjana estatal pel que fa a les inversions”, i hi ha afegit “és un fet molt positiu que hem de destacar, ja que hem escoltat les darreres hores que la inversió és insuficient o que el REB és un engany, però el que és una realitat objectiva són les dades dels pressupostos que contemplen 355 milions per a Balears”.

Costa ha recordat que “si anéssim enrere, a l’època del president del PP Mariano Rajoy ens trobaríem xifres que eren la meitat dels 355 milions d’ara, i que, com dic, suposen una inversió per sobre de la mitjana estatal perquè serien 303 euros per càpita, quan la mitjana a les altres comunitats autònomes és de 275 euros per càpita d’inversió”.

En la mateixa línia, la portaveu socialista ha subratllat que “no només sumam aquesta inversió, sinó que hem de sumar els ERTO, la prestació per a fixos discontinus, la prestació per als autònoms, a més de les ajudes directes de 855 milions d’euros a empreses i autònoms.

Pel que fa a altres temes, Costa ha comentat els punts que aniran al pròxim ple del Parlament de les Illes Balears. “Tindrem l’oportunitat de parlar del projecte de Llei d’Educació, ja que hi ha una esmena a la totalitat que ha presentat l’ultradreta i és l’única esmena a la totalitat que existeix”.

Finalment, la portaveu socialista ha  valorat positivament “el naixement d’aquesta llei educativa que ara inicia una segona part del camí que va encetar fa anys amb el projecte Illes per un Pacte per cercar el màxim consens possible i que governi qui governi hi hagi estabilitat en el món educatiu”, ha conclòs.

Comments are closed