El PSIB-PSOE celebra l’aprovació dels pressuposts “com a eina imprescindible per donar solucions el 2021”

Sílvia Cano: “La tramitació parlamentària dels comptes per a l’any que ve ha refermat que són uns pressuposts d’esquerres, valents i adaptats a la situació excepcional que vivim, la qual cosa entenem que no agradi ni al PP ni a l’extrema dreta”.

Després de tres intenses jornades de debat el Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui els pressuposts del Govern per al 2021, els quals, segons la portaveu parlamentària socialista, Sílvia Cano, “són uns comptes potents, de rescat ciutadà, que obren un gran paraigua social per protegir a les persones que més ho necessiten per preservar la cohesió social alhora que donen suport als sectors productius”.

D’aquesta manera, Cano ha valorat molt positivament que “encaram l’any 2021 amb l’esperança de la vacuna i amb els deures fets, amb uns bons pressuposts per afrontar la pandèmia, per reforçar els serveis públics i per ajudar a la reactivació econòmica”.

Uns pressuposts que, tal com ha explicat la portaveu socialista, són molt diferents dels aprovats la passada crisi econòmica. “On el PP va receptar austericidi i retalls, aquests pressuposts són expansius per ajudar a la societat a minimitzar el cop de la pandèmia, enfortint els serveis públics, els drets i les prestacions de l’Estat del Benestar i ajudant als sectors productius perquè impulsin la reactivació econòmica”.

Cano ha destacat que la tramitació parlamentària dels comptes per a l’any que ve “ha refermat que són uns pressuposts d’esquerres, valents i adaptats a la situació excepcional que vivim, la qual cosa entenem que no agradi ni al PP ni a l’extrema dreta”.

De fet, durant la tramitació dels pressuposts s’han sumat complicitats amb altres forces polítiques, fent un esforç important per a arribar a acords i transaccionant esmenes, aprovant-ne 154 a comissió i transaccionant-ne 32 més en els dies de plenari. “Agraïm a aquells grups que han fet aportacions constructives perquè han enfortit i millorat el pressupost final”, ha dit Cano.

Ara bé, la portaveu parlamentària socialista també ha lamentat que “a la foto finish dels pressuposts trobam al PP de la mà de l’extrema dreta, instal·lats en la crispació, el boicot i els pals a les rodes”.

En aquest sentit, Cano ha criticat que “tenim una dreta que torna a apostar per una sortida de la crisi des de la insolidaritat, les retallades i fiant-ho tot al lliure mercat, donant l’esquena a uns pressuposts que reforcen la sanitat pública, els serveis socials, les polítiques actives d’ocupació i per tant, donant l’esquena a la ciutadania quan pitjor ho està passant”.

En qualsevol cas, Cano ha expressat la satisfacció dels socialistes perquè “avui tenim els pressuposts aprovats i seran una eina imprescindible per donar solucions el 2021, superar la pandèmia i començar a reconstruir tot allò que aquesta pandèmia ha destrossat”.

Comments are closed