El PSIB-PSOE rep amb satisfacció la creació del dret a una mort digna amb l’aprovació de la Llei de l’Eutanàsia

Pere Joan Pons: “Avui és un dia important perquè cream un nou dret després d’anys de clam popular a favor d’aquesta regulació i de reivindicacions a les quals donam resposta”.

El PSIB-PSOE vol expressar la seva gran satisfacció per l’aprovació al Congrés de la Llei de l’Eutanàsia, proposada pel Partit Socialista i que després de mesos de tramitació s’ha aprovat definitivament.

Per al diputat socialista a la cambra baixa, Pere Joan Pons, “avui és un dia important perquè cream un nou dret després d’anys de clam popular a favor d’aquesta regulació i de reivindicacions a les quals donam resposta”.

De fet, aquesta llei també ha estat molt reivindicada durant anys pel PSIB-PSOE, per la qual cosa Pons ha celebrat que “arriba un nou dret subjectiu, com sempre, de la mà del PSOE”.

Es tracta d’una llei voluntària “que permetrà tenir una vida digna i morir dignament”, ja que farà possible que qualsevol persona major d’edat posi fi a un patiment crònic, insuportable i irreversible de manera lliure, informada i conscient.

“Som un país que ha vist el patiment de famílies i professionals que han lluitat per veure regulada l’eutanàsia, avui feim justícia per a tots ells i elles”, ha ressaltat el diputat socialista.

De fet, Pons ha recordat que “primer vam tenir el dret al divorci, a l’avortament, al matrimoni igualitari i ara, a una mort digna”, tots ells aprovats de la mà de governs socialistes, com també és el cas de la Llei de Dependència o l’Ingrés Mínim Vital.

Finalment, el PSIB-PSOE lamenta profundament que el PP i la ultradreta hagin tornat a anar de la mà per posicionar-se en contra d’aquesta llei. “La dreta torna a fer tard, com cada vegada que s’ha donat una passa de gegant en els drets i les llibertats d’aquest país”.

Comments are closed