Sílvia Cano: “Aprovarem uns pressupostos d’esquerres, valents, socials i excepcionals per a una situació excepcional”

La portaveu socialista ha criticat que el Company “tiri la pedra i amagui la mà” i que es posi de perfil “en el pitjor moment i no doni suport a uns pressupostos imprescindibles per superar la situació actual”

El Grup Parlamentari Socialista afronta amb confiança una “setmana transcendental per al futur de les Illes”, fruit del debat i votació del Projecte de Llei de Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per a 2021. Previsiblement s’aprovaran divendres, després de dos dies i mig de debat en plenari, en temps i forma per sisè any consecutiu i per “confirmar una sortida de la crisi diferent de la que va impulsar el PP el 2011”, ha ressaltat la portaveu socialista, Sílvia Cano.

Això permetrà a l’arxipèlag disposar d’uns “pressupostos d’esquerres, valents, socials i excepcionals per a una situació excepcional”, reforçant el fet que davant l’evolució de la pandèmia i les seves conseqüències, contribuiran a solucionar els reptes que tenim”.

Cano ha fet valer, a més a més, el fet en sí mateix de disposar d’uns pressupostos actualitzats per fer front a l’emergència sanitària i les seves conseqüències, a diferència d’altres comunitats, que ni tan sols els han presentat. “A les illes, acabarem un any més amb els deures”, ha ressaltat.

Cal recordar que es tracta dels pressupostos més socials de la història de les Illes, amb un 8,1% més de recursos per a polítiques socials, un 75% més respecte els darrers comptes aprovats pel PP.

Concretament, la partida que més creix és la destinada a Salut, amb 206 milions d’euros més. També creixen Educació, que comptarà amb 48 milions més (+4,8) i Serveis Socials, amb 28,8 milions més (+15,3%), sense oblidar les prioritats en polítiques d’Ocupació i Habitatge.

D’altra banda, Cano ha fet èmfasi en “la palanca fonamental per a la recuperació de les Illes” que suposen els fons europeus, els recursos dels quals ja s’han desbloquejat i que han de començar a arribar l’any que ve.

154 esmenes aprovades i el paper del PP

Cano ha explicat que ja s’han incorporat 154 esmenes de tots els grups polítics de la cambra, excepte de la ultradreta, “que milloren i enforteixen el pressupost final”, ha ressaltat la portaveu socialista.

No obstant això, ha lamentat el paper del principal partit de l’oposició durant la tramitació dels comptes, criticant que el PP “es posi de perfil en el pitjor moment de la nostra història recent i no doni suport a uns pressupostos imprescindibles per superar la situació actual”.

La portaveu ha recordat que la sortida de la crisi impulsada des del govern presidit per Francina Armengol és radicalment diferent de la triada pel PP el 2011. “On la dreta va retallar, imposar i ocasionar patiment, ara demostram que es poden fer uns pressupostos expansius, sense cap retallada i amb una aposta social important per mitigar els efectes de la pandèmia”.

Així mateix, Cano ha retret a Biel Company que “en un moment en què es necessita unitat i que tots estiguem a l’altura, s’ha instal·lat en el bloqueig constant i en el no a tot, amb una oposició que no és gaire constructiva”.

En aquest sentit, ha demanat a Company que “no frivolitzi, no faci bromes ni qüestioni les mesures que es prenen, sempre emparades en l’evidència, i a la vegada digui que no té dades ni estadístiques” per saber quines són les mesures que s’haurien de prendre, alhora que li ha recordat el posicionament en contra de moltes de les mesures aplicades per frenar l’avanç de la pandèmia, contra el pacte de reactivació i contra els pressupostos. “No pot tirar la pedra i amagar la mà, com acostuma a fer”.

“Amb ells o sense, divendres esperam poder tenir uns pressupostos aprovats que, de ben segur, seran l’eina fonamental per superar la pandèmia i començar a reconstruir tot allò que aquesta ha destrossat”, ha conclòs Cano.

Mesures per frenar l’avanç de la pandèmia

En darrer terme, Cano ha expressat tot el suport del grup socialista a les darreres restriccions i mesures adoptades pel Govern per frenar l’avanç de la pandèmia i evitar una tercera onada. Per als socialistes, es tracta de “mesures fonamentals per salvar vides, perquè el virus no entén de festius i torna a colpejar amb força”.

Per tot plegat, la socialista ha aprofitat per tornar a fer una crida a la ciutadania perquè, per favor, es compleixin les mesures de seguretat i les restriccions, s’evitin al màxim els contactes innecessaris i s’extremin les precaucions. “El millor regal per a aquest Nadal és ser responsables perquè l’any que ve tots puguem asseure a taula i no falti ningú”.

Comments are closed