El PSIB-PSOE celebra que els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 permetran accelerar la recuperació econòmica de les Illes Balears

Pons: ”Amb els Pressupostos Generals de l’Estat llançam un missatge d’estabilitat política i econòmica, ja que permetran augmentar la xarxa de protecció social, fomentar les polítiques públiques i activar l’economia”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha celebrat aquest dijous l’aprovació de l’avantprojecte de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 al Consell de Ministres extraordinari que tenen com a base fer d’Espanya un país més competitiu, productiu i sostenible que permeti que la recuperació arribi a tothom.

D’aquesta manera, Pons ha explicat que “aquests pressupostos arriben en un moment important per la recuperació de l’Estat, ja que a finals d’any haurem assolit uns nivells d’ocupació i de creixement previs a la pandèmia de la COVID-19”, i hi ha afegit que “també seran positius per a les Illes Balears perquè ajudaran a accelerar la recuperació econòmica que ja ha començat a les Illes”.

Cal recordar que per primera vegada els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 comptaran amb una partida específica per a les Illes Balears de 183 milions d’euros de factor d’insularitat. Una xifra que va acordar el Govern de l’Estat i el Govern de les Illes Balears a la Comissió Mixta d’Hisenda el passat mes de setembre.

A més a més, el diputat socialista ha incidit que “s’ha activat la inversió, el consum, el turisme i estam en plena recuperació amb més de 9 mil milions d’euros pel Pla de Recuperació Europeu, uns doblers que les comunitats autònomes podran integrar en els seus pressupostos”.

Així, Pons ha volgut destacar que “amb aquests comptes llançam un missatge d’estabilitat  política i econòmica, ja que permetran augmentar la xarxa de protecció social, accelerar la tramitació i impulsar més polítiques públiques i d’activació de l’economia; a més de consolidar drets”.

Finalment, Pons ha fet menció de la mesura anunciada pel president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, sobre els bons de 250 euros per garantir l’accés a l’habitatge digne als joves, la consolidació de les pensions, la Llei del Canvi Climàtic, la política pel foment del 5G, així com l’impuls de  l’hidrogen verd.

Comments are closed