El diputat socialista per Formentera, Antonio Sanz, demanarà al Govern que es restableixi la barca de les 22.30 hores

Les navilieres han deixat de prestar “aquest servei clau per pal·liar la triple insularitat” des del 30 de setembre per motius de “reorganització de barques”

El diputat socialista per Formentera de la coalició GxF – PSIB-PSOE – EUIB, Antonio Sanz, demanarà al Govern de les Illes Balears en la sessió de control del pròxim ple del Parlament el restabliment de la barca de les 22.30 hores, d’acord amb el compromís assolit per l’executiu autonòmic el 2020.

Sanz reclamarà al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, que “es continuï donant compliment a l’acordat el 2020 i es facin les gestions que siguin pertinents perquè es restableixi la barca de les 22.30 hores entre les illes d’Eivissa i Formentera”.

Aquesta petició, tal com explica Sanz, és deu al fet que, des del 30 de setembre, les navilieres estan incomplint l’acord assolit. “Aquest servei s’ha vist interromput de manera puntual per motius de reorganització del nombre de barques”, explica el diputat exposant les raons donades per les navilieres.

És per això que demanarà a l’executiu que es facin les gestions que siguin necessàries per restablir el servei i mantenir-ne la continuïtat durant tot l’any, ja que “la connectivitat marítima entre les Pitiüses és clau per pal·liar la triple insularitat”.

Tal com ha recordat Sanz, l’octubre de 2020 la presidenta Armengol va anunciar al Parlament que s’havia arribat a un acord amb les navilieres que donen servei entre les Pitiüses per posar en funcionament la primera i la darrera barca del dia, a les 6 hores i a les 22.30 hores, respectivament.

“Tot i que la llei de transport marítim estableix que la darrera barca ha de ser a les 21.30 hores, l’acord assolit garanteix una hora més de servei per tal de donar resposta a les necessitats dels formenterers i formentereres”, destaca Sanz.

Comments are closed