El PSIB-PSOE celebra que la prestació per a fixos discontinus, l’allargament dels ERTO i l’eliminació de les regles fiscals “són una aposta claríssima de l’Estat per Balears”

Al pròxim ple del Parlament es debatrà una PNL del Grup Parlamentari Socialista per a reforçar el sistema educatiu i compareixerà la consellera Pilar Costa per debatre sobre polítiques de conciliació

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha celebrat l’anunci del Govern d’Espanya de suspendre les regles fiscals pel 2020 i el 2021, la qual cosa permetrà “no asfixiar als governs autonòmics i ajuntaments i que es pugui fer política amb els pressuposts de l’any que ve per no deixar ningú enrere”.

De la mateixa manera, Cano també ha considerat “històric” l’acord social per a protegir treballadors i empreses, “amb 85.000 fixos discontinus que es beneficiaran per primera vegada d’una prestació del 70% de la base reguladora, que no consumirà atur i que els protegirà des de demà i fins al 31 de gener”.

Per a la portaveu socialista, es tracta d’una “aposta claríssima del Govern d’Espanya per a la protecció del nostre sector turístic i les nostres especificitats, fruit de la Mesa de Diàleg Social tripartida iniciada a les nostres illes”.

A més a més, és “un acord clau per a la nostra economia, amb l’allargament dels ERTO del sector turístic i de totes les empreses relacionades, amb un paraigua que també s’obrirà per a tots aquells sectors que es puguin acollir als ERTO per rebrot, al qual tendran accés aquelles empreses afectades per les restriccions imposades per les administracions públiques o per la limitació d’aforaments”.

Tot plegat, ha recordat Cano, “ha estat possible gràcies al diàleg social, amb un acord entre el Govern d’Espanya, la patronal i els sindicats que han estat a l’altura de les circumstàncies”. Per això, la portaveu parlamentària socialista ha demanat al PP, com a principal partit de l’oposició, “que també estigui a l’altura, faci propostes en positiu i es sumi al gran acord per a la reactivació econòmica i social de Balears”.

Finalment, Cano també ha volgut fer valdre les mesures socials adoptades ahir per evitar desnonaments fins al 31 de gener, la pròrroga dels contractes de lloguer o l’ajornament de mensualitats del lloguer quan l’habitatge sigui propietat de grans tenidors o d’entitats públiques.

Pròxim ple del Parlament

Pel que fa al pròxim ple de la cambra autonòmica, la Junta de Portaveus ha acordat l’ordre del dia pel qual es debatrà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista “per reforçar el sistema educatiu amb més inversió, amb més qualitat, amb millors infraestructures i més personal docent, continuant el camí iniciat el 2015, amb més de 2.100 nous professors des d’aleshores”.

Al ple també es votarà la candidatura del Consell Assessor d’IB3 i tendrà lloc la compareixença de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, per explicar el Pla de Conciliació que s’està treballant a la Mesa de Conciliació, i totes les mesures desenvolupades en aquest àmbit durant l’estiu, amb una inversió de més de 6 milions d’euros perquè els nins i nines tenguessin activitats educatives amb una sèrie d’ajudes per a les famílies.

Comments are closed