El PSIB-PSOE considera “una bona notícia estar en el semàfor verd del Regne Unit” i demana mantenir el compliment de les mesures per combatre la COVID-19

Pere Joan Pons ha celebrat l’entrada en vigor de la Llei d’Eutanàsia i ha recordat que els socialistes avançam en drets, mentre que amb el PP hi retrocedíem

El portaveu del PSIB-PSOE i senador socialista per Mallorca, Cosme Bonet, ha afirmat que “és una bona notícia que les Balears siguin l’únic territori d’Espanya que hagi entrat en el semàfor verd del Regne Unit”. Així s’ha expressat el socialista incidit que “és una satisfacció perquè és la constatació que les mesures adoptades des del principi per les Illes han estat les correctes que han permès la recuperació econòmica i salvar els 200.000 llocs de feina que depenen del turisme”.

Tot i això, el socialista s’ha mostrat crític amb la dreta que segons ha explicat “les mesures que ha aplicat el Govern de les Illes Balears s’han criticat de forma absolutament demagògica per part de la dreta”, a més hi ha afegit que “si hi ha una comunitat autònoma que ha fet els deures per tenir una temporada turística, ha estat les Balears”.

“És un dia d’esperança, però avui també hem de demanar seny i prudència i seguir sent estrictes amb les mesures que encara tenim vigent i hem de seguir aplicant”, ha incidit el portaveu socialista. També, ha agraït “l’esforç que ha fet la ciutadania de les Illes, però també de les empreses que, en aquest moment, ens fa ser el destí més segur de la mediterrània”.

D’altra banda, Bonet ha valorat positivament la decisió del Govern de les Illes Balears d’ampliar les ajudes directes per a autònoms i empreses de 855 milions d’euros a més sectors. “Torna a ser una mostra del diàleg i del consens que ha guitat totes les actuacions de l’executiu des del principi de la pandèmia per contenir el virus, salvar vides i salvar l’economia i el teixit productiu de Balears”, ha expressat Bonet.

Pel que fa a l’actualitat política al Senat, Bonet ha informat sobre l’aprovació de la Llei de Prevenció i Lluita contra el Frau Fiscal que incorpora una modificació que afavorirà la compra de vehicles menys contaminants a partir del 2022 i “que ens fa avançar cap a una fiscalitat més verda”, ha conclòs.

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha celebrat l’entrada en vigor de la Llei d’Eutanàsia. “Hi ha hagut grans avanços a Espanya amb altres lleis socialistes i ara aprovam aquesta llei de caràcter voluntari que permetrà que aquelles persones que vulguin es puguin acollir després de fer un examen exhaustiu”, ha expressat Pons.

A més, el socialista s’ha referit a les declaracions de la futura líder del Partit Popular a Balears sobre que ‘no permetran que el govern d’Armengol llevin drets a la ciutadania de les Illes’, Pons ha demanant “a jo m’agradaria saber a quins drets es refereix la que va ser portaveu del govern de Bauzà qui va llevar drets i els socialistes els duim recuperant des del 2015”.

Quant a les polítiques aprovades al consell de ministres extraordinari, el diputat socialista ha celebrat la baixada de l’IVA de la llum un 10% i la normativa que permet, a partir d’aquest dissabte, 26 de juny, no llevar la mascareta en exteriors i sempre que es pugui mantenir la distància. “Ara més que mai hem de ser prudents i mantenir la distància perquè el virus encara és aquí”, ha incidit Pons.

En altres assumptes, Pons ha expressat que “des del PSIB-PSOE condemnam rotundament les mesures que estan fent des del govern d’Hongria i esperam que hi hagi una resposta en relació en les decisions que estam prenent”. “És una llei inacceptable i la Unió Europea ja s’ha manifestat totalment en contra”, ha conclòs.

Comments are closed