El conseller Martí March reivindica l’autonomia dels centres com a element fonamental per continuar millorant la qualitat educativa a les Illes Balears

L’autonomia dels centres és una de les apostes clares de la Llei d’Educació de les Illes Balears, la primera en la història de la nostra Comunitat Autònoma

El conseller d’Educació i Formació Professional, el socialista Martí March, ha participat en una sessió de l’Escola Socialista d’Educació, organitzada per la Secretaria d’Educació del PSOE, en la qual ha reivindicat l’autonomia dels centres com a “element fonamental perquè l’escola progressi”.

“Un element fonamental perquè l’escola progressi és donar confiança als centres perquè dissenyin les estratègies educatives pròpies”, ha manifestat March, ressaltant que el Govern treballa en aquest sentit des de 2015 i que és una de les apostes clares que recull la Llei d’Educació autonòmica, que s’espera que estigui aprovada a finals de 2021 o principis de 2022.

Per al conseller, aquesta autonomia “real i efectiva que permeti als centres prendre les seves pròpies decisions” en qüestions organitzatives, pedagògiques, econòmiques i de personal “és el gran repte de l’educació del segle XXI”. “L’homogeneïtat educativa ja no serveix”, ha posat de manifest, remarcant que “des de les Illes Balears seguim aquesta estratègia des de 2015 i estan millorant els indicadors”.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que, a parer seu, “l’única forma de possibilitar que els centres siguin eficaços és amb lideratges compartits i participatius” i ha destacat positivament que la LOMLOE recuperi qüestions com la represa dels Consells Escolars o que un percentatge significatiu dels currículums escolars sigui dissenyat pels centres perquè aquests es puguin adaptar al context en què s’ubiquen.

Així mateix, March ha defensat fermament la formació dels equips directius, perquè desenvolupin capacitat de gestió i de lideratge dels processos i, respecte d’això, ha posat en valor la creació a Balears d’un centre de formació permanent d’equips directius.

D’altra banda, el socialista també ha destacat que la Llei d’Educaciò autonòmica preveu la perfilació de les places del professorat, una qüestió “fonamental perquè els projectes dels centres siguin eficaços”.

Comments are closed