Milena Herrera i Cosme Bonet 12-1-24

El PSIB-PSOE considera una fantàstica notícia per a la classe treballadora l’increment de l’SMI, que ha apujat un 54% des que governa Pedro Sánchez

Milena Herrera i Cosme Bonet 12-1-24

Cosme Bonet: “Si fos per Marga Prohens, la gent pagaria més car el menjar, la llum i per anar en transport públic, mentre que amb Francina Armengol i Pedro Sánchez la gent pagarà menys i cobrarà millors pensions i salaris”.

El PSIB-PSOE ha qualificat de “fantàstica notícia per a la classe treballadora” la pujada del salari mínim interprofessional acordada avui pel Govern d’Espanya, que enguany serà del 5%, la qual cosa suposa uns 54 euros més al mes, i un total de 1.134 euros en 14 pagues.

La diputada per Balears al Congrés, Milena Herrera, ha explicat que “és una pujada extraordinària que significa un increment del salari mínim superior al 54% des que governa Pedro Sánchez”.

Aquesta mesura se suma a les aprovades aquesta setmana al Congrés, com la gratuïtat del transport públic per a Balears, la qual només a Mallorca afectarà 300.000 persones i suposarà que la ciutadania de les illes s’estalviarà uns 60 euros al mes i uns 570 euros a l’any.

En aquest sentit, Herrera ha criticat que “davant el menfotisme i el no fer res de la senyora Prohens, Francina Armengol ha tornat a aconseguir aquesta gratuïtat i davant això, el PP ha tengut l’ocurrència de votar-hi en contra, i això és important que ho sàpiga tota la ciutadania quan pugi gratis al tren o al bus enguany”.

Una altra de les principals iniciatives aprovades ha estat l’increment de les pensions, que beneficiarà a 214.000 pensionistes de les illes, amb una pujada mitjana del 3,8%, de 734 euros més a l’any. Pel que fa a les no contributives, s’incrementen un 6,9%, igual que l’Ingrés Mínim Vital. Les de viudetat, que suposen “una mesura amb important impacte de gènere, enguany apugen un 14,1%, a la qual cosa també s’ha oposat el PP”.

A tot plegat s’ha de sumar que no pujarà la cistella de la compra gràcies a la rebaixa de l’IVA al 0% dels productes bàsics, com tampoc s’incrementarà la factura de la llum i el gas, per la rebaixa fiscal aprovada al Congrés.

Davant això, Herrera ha destacat que “enfront d’un hivern de mesures de protecció socialistes, tenim un Govern de Prohens que no només no té cap mesura pròpia sinó que ordena votar en contra de les que protegeixen a la ciutadania”, a la qual cosa ha afegit que “la ciutadania de les illes no mereix un Govern que només mira pels interessos de partit en lloc de mirar pel benestar de la ciutadania”.

Per part seva, el secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha denunciat que “si fos per Marga Prohens, la gent pagaria més car el menjar, la llum i per anar en transport públic, mentre que amb Francina Armengol i Pedro Sánchez la gent pagarà menys i cobrarà millors pensions i salaris”.

Davant el vot en contra del PP a totes les mesures socials aprovades aquesta setmana, Bonet ha demanat explicacions a la presidenta Prohens i l’ha acusada de ser “la presidenta del no, i no es pot amagar darrere l’argumentari de Gènova perquè la realitat és que sempre que s’aprova una mesura que va en benefici de les Illes Balears, aquesta surt amb els vots en contra del PP i Vox”.

Bonet ha refermat el compromís del PSIB-PSOE de “continuar garantint des del Govern d’Espanya tots aquells drets aconseguits que l’Executiu radical de PP i Vox vol eliminar per a la ciutadania”, i ha lamentat que “a Balears tenim un Govern sense nord, sense propostes clares i que en 6 mesos no només no ha impulsat ni una sola mesura que beneficiï a la classe mitjana i treballadora, sinó que s’ha limitat a abaixar els imposts als poderosos, a eliminar les ajudes a sindicats i patronals i a impulsar mesures que perjudicaran la convivència com és el cas de la segregació lingüística”.

Finalment, el secretari d’Organització ha acusat Prohens de basar la seva política en “copiar a Ayuso o en rebre instruccions de la Puerta del Sol per prendre mesures, i confrontar amb el Govern d’Espanya per tapar la seva manca de polítiques que beneficiïn a la ciutadania de la nostra comunitat autònoma”.

Comments are closed