EL PSIB-PSOE critica que PP i VOX estiguin en crisi permanent i exigeix que deixin de donar una imatge estrambòtica de desgovern

Negueruela anuncia que el Grup Parlamentari Socialista presentarà aquesta setmana una proposició de llei per a la declaració de zones de mercat residencial tensades

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha lamentat avui l’espectacle que, setmana rere setmana, estan oferint el PP i VOX, i que implica una crisi permanent en aquests darrers vuit mesos. “Si divendres vam acabar la setmana amb una roda de premsa estrambòtica (en relació amb les suposades escoltes), avui encetam la setmana amb altres fets que són mals de qualificar”, ha indicat, i que fan que el PP i VOX es mantenguin en crisi permanent i contínua, en aquests darrers 8 mesos.

En tot cas, ha lamentat la “imatge que donen aquestes Illes a l’exterior, i la imatge de desgovern per part del PP i els seus socis. I lamentam també el paper de Marga Prohens no sols com a presidenta de les Illes, sinó sobretot com a presidenta d’un partit que està cercant permanentment trencar els grups polítics amb els quals té acords, com va fer amb Córdoba, que ni en el seu partit (a Formentera) el volen i aquí, en canvi, és un soci molt apreciat per ella i pel senyor Costa”.

I pel que fa a la nova crisi amb VOX, el portaveu socialista ha qualificat de “recomposició estrambòtica” del grup parlamentari: “Un mes després d’una operació per expulsar el president del Parlament, que després van tornar enrere; i ara, els que volien expulsar el president, passa a un altre lloc. I enmig d’això, la col·locació per part del PP de persones d’aquest petit grup de VOX a càrrecs públics”.

Per això, el PSIB-PSOE lamenta que les persones que fins ara dirigien de forma efectiva el grup, ara desapareixen, i no sabem en quin paper queden els 3 dimitits de VOX: “No sabem què passarà en el Parlament: hi ha consellers que cerquen fantasmes, com vàrem veure la setmana passada, i ara tenim fantasmes al Parlament”.

I això suposa un “exercici per a la nostra comunitat autònoma que no es mereix la ciutadania”: “No es mereix ni un vicepresident  que diu mentides, divendres passat, d’un informe de la Policia Nacional, ni un conseller que cerca cacofonies; ni avui on tres diputats deambularan per aquest parlament, no sabem en quina condició”.

En tot cas, el PSIB-PSOE demanarà diversa documentació oficialment, perquè es vagi destriant la veritat de les mentides del Govern de Prohens: “Sobre la situació produïda divendres, demanarem els informes de la Policia Nacional; demanarem els cost i els informes jurídics que avalaren la contractació d’una agència privada, quan la mateixa tasca l’hagués pogut fer de forma gratuïta la Policia Nacional; també volem veure l’informe que s’haurà presentat i també les cacofonies que diu escoltar el conseller”.

Proposta de llei per a les zones tensades

D’altra banda, Iago Negueruela ha anunciat que el Grup Socialista presentarà aquesta setmana una proposició de Llei per a la declaració de zones de mercat residencial tensades a les Illes Balears. La proposta serà defensada per la diputada Mercedes Garrido y el diputat Llorenç Pou.

Negueruela ha indicat que es tracta d’una eina important, perquè la Llei d’Habitatge que aprovarà demà el Parlament, impulsada pel PP, neix “amb una falta de desenvolupament de la Llei”, i després de conèixer que el Govern d’Espanya ha anunciat avui que hi haurà fons per a les comunitats autònomes que utilitzin l’eina de les zones tensades, i que no n’hi haurà per a aquelles comunitats que no facin servir la Llei estatal d’Habitatge, i per tant es poden perdre recursos per no desenvolupar la normativa estatal.

Per això, el partit socialista reacciona de forma responsable davant un dels principals problemes de la nostra comunitat autònoma, i presentaran aquesta setmana un redactat normatiu elaborat amb el suport de diferents grups d’experts en la matèria.

Recursos addicionals

Comments are closed