El PSIB-PSOE lamenta que el PP col·loqui a qui va permetre les incompatibilitats de Vidal a gestionar els expedients vius de l’oficina anticorrupció

El PP posa Catalina Ferrer, que era la número 2 de la Conselleria d’Habitatge quan es van ocultar les societats de Vidal, a supervisar la gestió del propi PP i les reclamacions internes dels funcionaris

El portaveu del Grup Socialista al Parlament, Iago Negueruela, ha lamentat avui en sessió plenària que el PP hagi designat Catalina Ferrer, l’exsecretària general que va permetre les incompatibilitats de la consellera Vidal estant ja al capdavant de la Conselleria d’Habitatge, com a cap de la Inspecció dels Serveis, dins la Direcció General de Funció Pública de la Conselleria de Presidència.

Amb Catalina Ferrer com a màxima responsable de la gestió de la Conselleria d’Habitatge, la consellera Vidal va continuar com a administradora d’empreses relacionades amb el sector immobiliari quan ja era consellera, en una clara situació d’incompatibilitat.

Ara, Ferrer controlarà les incompatibilitats de tot el Govern, i a més, serà la garant de custodiar i gestionar els expedients que han quedat vius de l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears, que el PP es va preocupar de tancar ràpidament, amb el suport de VOX. Aquesta pressa ve motivada per intentar tapar el cas Campos, un cas, per cert, que continuarà essent investigat malgrat tot, ja que ha estat la mateixa Fiscalia Anticorrupció qui n’ha assumit ara la responsabilitat de la investigació.

Igualment, la nova cap de la Inspecció de Serveis, que ja va esser secretària general a l’Administració Bauzá, és la persona encarregada de garantir els drets dels funcionaris que denunciïn possibles abusos de càrrecs polítics. Això és: una alt càrrec del Partit Popular és la que protegirà els funcionaris de possibles abusos d’altres alts càrrecs del PP, un fet que és un despropòsit en si mateix.

Per la seva banda, el diputat socialista Ares Fernández, ha abundat en la urgència que el PP va tenir per tancar l’Oficina Anticorrupció, i això suposa un “atac directe a les persones que han denunciat la corrupció en aquesta comunitat, posant en perill, en moltes ocasions, la seva integritat personal”.

Tanta pressa ha tingut el PP que hi ha hagut funcionaris que el tancament no s’ha programat correctament, i no existeixen informes tècnics que en garanteixin un tancament planificat.

El tancament de l’Oficina només pot respondre a la frissera del PP per tractar de tapar el cas Campos, ja que “ni ho duien al programa electoral, ni figura entre les 110 mesures adoptades amb VOX”, ha afirmat.

Finalment, el diputat del PSIB-PSOE Carles Bona ha apuntat avui en la sessió plenària que d’ençà de la constitució d’aquesta Legislatura, ja s’han produït 27 cessaments en el BOIB, i això suposa la baixa d’un alt càrrec cada sis dies des que es va constituir el Govern de Prohens. “Les remodelacions van associades a arreglar problemes puntuals, però en el Govern del PP això és un problema constant, i demostra que no estan preparats per Governar i van improvisant a cop de cessament”.

A judici de Bona, “ningú vol entrar en aquest Govern, que genera desconfiança”, per la qual cosa, al PP només li queda l’opció “d’estirar de l’agenda d’amics i acabar contractant agressors sexuals rebutjats per la resta”.

Bona també ha al·ludit a què el PP ha permès i autoritzat la contractació de familiars i amics dels diputats díscols de VOX, perquè “el PP sí paga a traïdors”.

Recursos addicionals

Comments are closed