El PSIB-PSOE defensa que la Llei de Fons Europeus és necessària perquè aportarà certesa i seguretat per al desenvolupament dels projectes

Pilar Costa: “L’aprovació d’aquesta llei serà la constatació, una vegada més, que el Govern de les Illes Balears fa els deures”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat aquest dilluns que el Projecte de Llei de Fons Europeus, que es debatrà en el pròxim Ple del Parlament de les Illes Balears, és necessari “perquè aportarà certesa i seguretat” per al desenvolupament dels projectes finançats amb Fons Europeus, ja que “dota a la comunitat autònoma de les eines necessàries per poder gestionar i executar els fons degudament”, ha explicat la socialista.

D’aquesta manera, Costa ha exposat que “ja hem parlat en moltes ocasions ja hem parlat de l’oportunitat històrica que suposen els Fons Europeus, però no es tracta de xerrar de quantitats, sinó també d’assegurar que la comunitat autònoma té la capacitat operativa per gestionar i executar els milions d’euros que ens arribaran a les Illes Balears.

Costa ha recordat que “els terminis per gestionar els Fons Europeus són estrictes, per això és fonamental captar-los per gestionar-los bé”, i ha afegit que “aquesta Llei preveu que tots els projectes que hagin de finançar els Fons Europeus puguin comptar amb una via ràpida per agilitzar la seva execució i tramitació, eliminant, en els casos que sigui possible, alguns dels tràmits”.

“L’aprovació d’aquesta Llei serà la constatació, una vegada més, que el Govern de les Illes Balears fa els deures, com ja els va fer amb la gestió dels 855 milions d’euros en ajudes directes per a les empreses i els autònoms de les Illes Balears i que aquest mateix decret preveia un marc legislatiu per tramitar-les d’urgència”, ha defensat la socialista.

A més a més, Costa ha volgut ressaltar l’ampli consens amb què arriba aquesta Llei al Parlament de les Illes Balears, tant per part de la societat civil com, també dels agents econòmics i socials i de les forces parlamentàries. “Cal recordar que aquesta Llei neix del Pacte de Reactivació de les Illes Balears i no podem compartir les crítiques del Partit Popular i Ciutadans, ja que són excuses per no donar suport a una Llei que entenem que ajuda a l’execució del que seran aquests fons”.

Debat dels Pressuposts Generals de les Illes Balears 

D’altra banda, Costa ha fet esment a l’agenda parlamentària respecte als Pressuposts General de les Illes Balears per al 2022 que continuen el seu procés amb la Comissió d’Hisenda, que des de demà i fins dijous horabaixa, dictaminarà el projecte de Llei de Pressupostos Generals de les Illes Balears per al 2022.

“Seran tres dies intensos al Parlament de les Illes Balears, malgrat que hi hagi un grup, el de la ultradreta, que no ha presentat ni una sola esmena a aquests pressupostos”, i ha afegit que “ens sembla una cosa inaudita, sobretot per un grup que fa una crítica ferotge a la gestió del Govern i després no fa ni una sola esmena ni alternativa a la Llei més important que tenim a l’any”.

Finalment, Costa ha expressat que “l’únic que es demostra és que una cosa és fer declaracions i l’altre, és fer feina; i la ultradreta d’aquestes illes ha optat per no fer-ne ni mica”. La socialista ha traslladat la voluntat de diàleg i acord a la resta de grups que sí que han presentat esmenes per tal que es puguin incorporar a la Llei de Pressuposts de l’any que ve.

Comments are closed