El PSIB-PSOE defensa uns PGE per a 2022 “amb la despesa social més gran de la història, que reconeixen el factor d’insularitat i situen a les Illes per damunt de la mitjana nacional en inversió per habitant”

El diputat Pere Joan Pons i el portaveu Cosme Bonet han destacat unes comptes històriques per a la nostra comunitat i han lamentat que el Partit Popular cerqui desviar l’atenció davant un règim fiscal “en el que mai van creure i que mai aprovaren quan governaven”

El PSIB-PSOE ha defensat avui els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i la inversió prevista per a les Illes Balears, uns pressupostos que tenen en compte les necessitats reals de la nostra comunitat, que contemplen la despesa més gran de la història i ens situen per damunt de la mitjana nacional en inversió per habitant.

Pere Joan Pons, diputat del PSIB en el Congrés, ha destacat el volum d’inversions previst per a les Illes i ha insistit en el fet que “no hi ha cap justificació perquè cap grup polític de l’oposició voti en contra d’uns pressupostos que són per a la recuperació social i econòmica, amb una despesa pública com mai havíem tingut abans”.

Es destinaran 172 milions d’euros en inversions directes a infraestructures; 183 milions per al factor d’insularitat. Es contemplen 268 M€ per a subvencions al transport aeri i marítim; 50 milions per l’Estratègia de Resiliència Turística, 2 milions per a inversions en actuacions relatives al cicle integral de l’aigua i 4,5 milions per facilitar l’accés a l’habitatge. Així mateix, es destinaran 60 milions per a programes d’habitatge per a joves, entre altres partides.

En aquest sentit, Pons ha destacat que són els pressupostos més socials de la història, amb una gran aposta per millorar la realitat dels joves i de les persones més vulnerables; que impulsen la transició ecològica, polítiques d’igualtat; que incideixen a la modernització i transformació digital… I que

permetran també començar a canalitzar els Fons Europeus, amb 485 milions d’euros previstos per a la nostra comunitat autònoma.

El diputat Pere Joan Pons ha destacat així mateix que en quatre anys de govern de Pedro Sánchez, les Illes Balears hauran rebut un 49,9% més de recursos que en els darrers quatre anys del govern de Rajoy.

En definitiva, els PGE de 2022 destinen 680 milions d’euros a inversions a les Illes Balears “i això ens situa en una despesa mitjana per càpita de fins a 350 euros, per damunt de la mitjana nacional que és de 274 euros per habitant”.

Per la seva part, el portaveu del PSIB-PSOE i senador per Mallorca, Cosme Bonet, va recordar que “va ser el govern de Sánchez el que va aprovar el Règim Especial el 2019, i ara tenim el factor d’insularitat ja quantificat que incorpora 183 milions d’euros i que se sumen als 172,4 milions d’euros d’inversió territorialitzada dels PGE. Són 355 M€ de fons directes per les Illes Balears”

“Mai havien tingut tants recursos de l’Estat com fins ara; mai un govern de l’Estat havia donat tant suport a la nostra comunitat”, ha destacat, assenyalant, a més a més, “la importància d’aquest suport econòmic en un any especialment complicat per aquesta comunitat, en el qual aquests recursos resulten fonamentals”.

Bonet ha manifestat que “el Partit Popular, els de ‘quant pitjor, millor,’, ha quedat descol·locat amb l’èxit indiscutible de l’acord d’insularitat i ara pretén desviar el debat amb el règim fiscal, en el que mai van creure i que mai aprovaren quan governaven”.

Per altra banda ha assegurat que “davant aquest menyspreu cap a les nostres institucions i cap al seu relat oportunista els direm que no. Que no volem un règim fiscal que el Partit Popular vol imposar des de Madrid perquè no governen a les Illes Balears”.

Els socialistes han destacat així mateix que aquesta és una setmana molt important, en la que estam celebrant el Congrés Federal del PSOE, i en la que s’han aprovat dues lleis fonamentals per continuar avançant en drets i en valors democràtics. La Llei de Sí és Sí i la Llei de Memòria Democràtica.

Comments are closed