El PSIB-PSOE defensa uns pressupostos autonòmics que posen les persones en el centre amb la despesa social més alta de la història

La diputada ha recordat que les propostes de rebaixes d’impostos que fan els grups de dreta i ultradreta provocarien un “forat” en els comptes autonòmics

La diputada del Grup Parlamentari Socialista Maria Antònia Truyols ha defensat durant el debat de l’articulat dels Pressupostos Generals de les Illes Balears per a 2020 que els comptes elaborats pel Govern són uns bons pressupostos perquè “tenen en compte les persones”, ja que destinen “més del 70% de la despesa a polítiques socials”.

Truyols ha insistit que la postura dels socialistes és la postura “responsable”, perquè es posicionen a favor d’uns “pressupostos que tenen en compte les persones i no només els nombres”, a diferència del Partit Popular, que “només parlen de nombres i no de persones”.

La diputada socialista també ha recordat que les polítiques dutes a terme pel Govern de les Illes Balears des de 2015, i defensades pel Grup Parlamentari Socialista, aposten per una fiscalitat progressiva, perquè pagui qui més té, a diferència de les propostes que fan les formacions de dreta i ultradreta, que van en la direcció contrària.

“Les polítiques fiscals de la dreta són polítiques regressives perquè volen que pagui més qui menys té”, ha exposat Truyols, alhora que ha recordat a aquests grups de l’oposició que aquesta postura va en contra d’allò que defensa la Constitució Espanyola, que indica que qui més té més ha de contribuir.

Respecte d’això, la diputada ha recordat a la ultradreta que les seves propostes d’una “fiscalitat regressiva” provocaria que la Comunitat Autònoma deixàs d’ingressar més de 500 milions d’euros el 2020, propostes que sí que suposarien “un forat” en els comptes autonòmics.

“Han fet els càlculs?” ha demanat la diputada als grups que proposen aquesta rebaixa d’impostos i els ha instat a dir de quines partides suprimirien aquests ingressos que deixarien d’arribar.

A més a més, Truyols també ha fet èmfasi en les polítiques “sense rumb” del PP, en referència a la seva petició de recuperar deduccions fiscals, com per als llibres de text o per al lloguer d’habitatges, que el PP va suprimir quan governava i que ja tornen a ser vigents perquè, precisament, el govern presidit per Francina Armengol va recuperar en la passada legislatura.

Comments are closed