El PSIB-PSOE liderarà les polítiques turístiques i l’Agenda 2030 de la FEMP

Alfonso Rodríguez presidirà la comissió de Turisme i José Hila la nova comissió de la Xarxa ODS i Agenda 2030

Els socialistes Alfonso Rodríguez, batle de Calvià, i José Hila, batle de Palma, estaran al capdavant de les polítiques de Turisme i per al Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), ja que han estat nomenats presidents de les respectives comissions.

Es tracta de dues àrees de transcendent importància per als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, ja que versen sobre dos dels principals reptes a què ha de fer front la nostra societat: el turisme com a principal motor econòmic de l’arxipèlag i l’Agenda 2030 per adaptar la totalitat de les polítiques públiques -també les turístiques- als Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU.

En aquest sentit, el batle de Palma, José Hila ha destacat que el repte d’encaminar la societat cap a la sostenibilitat global és “inajornable” i que serà, precisament, des de l’àmbit local des d’on “s’ha de donar exemple i el donarem”. “Els ajuntaments serem un motor de transformació per a un desenvolupament sostenible just i per a la lluita contra el canvi climàtic”, ha asseverat el socialista.

Per la seva banda, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, s’ha mostrat “il·lusionat pel repte de fer feina des del municipalisme per la indústria turística”. Així mateix, ha considerat aquesta nova etapa “una oportunitat i una responsabilitat”, sobretot pel fet que suposa desenvolupar aquesta tasca des de la “sostenibilitat social, mediambiental i econòmica”.

Cal destacar que Alfonso Rodríguez substituirà José Hila en la presidència de la Comissió de Turisme, la qual cosa fa més palès encara el lideratge que han desenvolupat les Illes Balears en aquest àmbit des que el socialista Abel Caballero presideix la FEMP.

Amb aquestes dues presidències dins el màxim òrgan estatal de representació municipal, els socialistes refermen el seu compromís tant amb el turisme com amb la sostenibilitat, però aquesta entesa no només com a sostenibilitat ambiental, sinó també econòmica i social.

Constitució del Consell Territorial

La FEMP també ha constituït el Consell Territorial de l’entitat, del qual hi formen part els socialistes Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, i Rafa Ruiz, batle d’Eivissa.

Els dos han defensat la necessitat de modificar la regla de despesa de les entitats locals perquè els consells insulars i els ajuntaments de les illes puguin disposar dels superàvits respectius i poder desenvolupar així polítiques que reverteixen en millores per als ciutadans i ciutadanes de les Balears.

Cal recordar que aquest superàvit ja se situa al voltant dels 600 milions d’euros només a les Illes Balears.

Comments are closed