El PSIB-PSOE defineix el full de ruta feminista per als pròxims anys amb l’objectiu de fer passes fermes cap a una societat sense violències masclistes

Sílvia Cano: “Reclamam un gran acord per abolir la prostitució posant el focus en els consumidors perquè sense demanda ni hi hauria explotació sexual”

La Secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, i la Secretària d’Igualtat de la Federació Socialista de Mallorca, Nati Francès, s’han reunit aquest divendres amb les principals secretàries d’Igualtat de les federacions socialistes de Menorca, Eivissa i Formentera, de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears i de les agrupacions locals de Mallorca per definir el full de ruta feminista per als pròxims anys que passa per continuar fent passes fermes cap a una societat sense violència masclista.

D’aquesta manera, Cano ha explicat que “el full de ruta socialista que ha marcat els processos congressuals que hem fet fins ara és el full de ruta per millorar la vida de les dones i aconseguir una societat lliure de violències masclistes, a més de millorar les condicions laborals de la dona perquè puguin tenir una vida més digne”, i hi ha afegit que “en aquesta línia portam fent feina durant els darrers anys i ara podem veure que els i les socialistes no aturam d’aplicar polítiques valentes per millorar les vides de les dones”.

Així mateix, la socialista ha posat en valor “la pujada del salari mínim interprofessional a mil euros és una bona política per millorar la qualitat de vida i el benestar de les dones; així com, la pujada de les pensions, sobretot per aquelles dones que han cotitzat manco per haver de fer cures dels seus infants”. A més a més, Cano ha incidit que “les polítiques de protecció social i laboral amb els ERTO, la protecció als fixos discontinus i als autònoms”.

Cano ha subratllat que “la reforma laboral tindrà una incidència molt positiva perquè permetrà unes condicions de feina més dignes per al tipus de contracte ordinari que és l’indefinit i, sobretot, per a les dones que les permetrà tenir més estabilitat vital i poder fer plans de futur amb un contracte no precari i de més qualitat”, i hi ha afegit “en definitiva, la reforma laboral dignifica les condicions laborals de molt de dones i, sobretot, de les més joves”.

Una altra qüestió que ha abordat la Secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE és la importància d’abolir la prostitució i d’acabar amb les violències masclistes. “Hem de fer front amb polítiques socialistes a les desigualtats perquè una societat igualitària és incompatible amb una institució patriarcal com és la prostitució”, i hi ha afegit que “reclamam un gran acord per abolir la prostitució posant el focus en el consumidor perquè sense demanda no hi hauria explotació sexual”.

Per la seva banda, la Secretària d’Igualtat de la Federació Socialista de Mallorca, Nati Francès, ha expressat que “aquest any hem de sortir al carrer per reivindicar i seguir lluitant, acompanyant al Moviment Feminista de Mallorca, per defensar els valors democràtics perquè sense feminisme no hi ha democràcia”.

Francès ha aprofitat per dir que “hi ha coses que encara no han canviat: les dones continuen sent les encarregades de fer les cures dels nins i nines o de les persones amb dependència, algunes d’elles fins al punt de deixar la feina”. “La reforma laboral ens ha permès ampliar el permís de paternitat a les 16 setmanes i avançar en termes de conciliació i corresponsabilitat”.

A més a més, Francès ha expressat que “els i les socialistes duim més de 140 anys defensat el feminisme i ho feim amb teoria política, però, també, amb acció política”. Així, Francès ha posat d’exemple el Pla de Conciliació i Corresponsabilitat del Govern de les Illes Balears, pioner a Espanya, i el Pla contra el Tràfic i l’Explotació Sexual de dones i nines, “fer polítiques que millorin la vida de les dones és el que feim quan ens toca governar als i les socialistes”, ha conclòs.

Recursos addicionals

Comments are closed