El PSIB-PSOE ressalta el màxim històric d’ocupació, en un mes de febrer, i la baixada històrica de l’atur, que recupera dades de fa 14 anys

Sílvia Cano: “La recuperació econòmica s’enlaira amb bones dades i amb millors condicions de feina per als treballadors de Balears i ho fa sense el suport del PP que han optat per fer una oposició destructiva”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha ressaltat que “les Illes Balears han arribat al seu màxim històric d’ocupació en un mes de febrer i a una baixada històrica de l’atur que no es veia des de fa 14 anys”, unes declaracions que ha fet la socialista després de la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, Cano ha incidit que “la recuperació econòmica avança i ho fa amb bones dades, però, també, amb millors condicions laborals per als treballadors i treballadors de Balears”. Així, ha fet menció a totes les polítiques socials que s’han duit a terme aquests mesos com les ajudes de 855 milions d’euros, les prestacions als fixos discontinus, la pujada del salari mínim i de les pensions i la reforma laboral.

També, la portaveu adjunta ha volgut recordar que “l’afiliació de febrer a Balears ha tornat a registrar un màxim històric a les Illes i se situa en 442.814 persones afiliades i l’atur cau un 37,8% i se situa en 52.504 persones desocupades”, i hi ha afegit que “és el registre més baix des de fa catorze anys, des de l’anterior crisi del 2008, de la qual vàrem torbar 10 anys en recuperar-nos a causa de les polítiques austericidis i de retallades”.

“Tot això s’ha aconseguit amb el vot en contra del Partit Popular que s’ha dedicat tot aquest temps a posar pals a les rodes i a votar no a tot el que ha pogut fent una oposició destructiva i sense cap proposta en positiu”, ha dit Cano qui ha aprofitat per recordar el vot en contra del PP a la convalidació del Decret Llei de Turisme que va ser aprovat al darrer plenari del parlament”.

Pel que fa als assumptes que es debatran al pròxim Ple del Parlament de les Illes Balears, la portaveu adjunta ha avançat que es llegirà un manifest amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, que ha tornat a no tenir el suport de la ultradreta”. “Els i les socialistes seguirem lluitant contra les desigualtats estructurals que afecten a les dones pel simple fet de ser dones i continuarem lluitant pel feminisme perquè aquest significa una millor democràcia”, ha incidit la portaveu socialista.

D’altra banda, Cano ha volgut expressar “tot el suport als ciutadans i ciutadanes d’Ucraïna davant l’atac de Rússia a un estat democràtic”. Així, “demanam el retorn a la via diplomàtica, l’aturada immediata de l’escalada de violència i la creació d’un corredor humanitari per als civils refugiats que el conflicte pugui causar”, ha subratllat la portaveu adjunta.

Finalment, Cano ha posat en valor les mesures que ha posat en marxa tant el Govern de les Illes Balears amb gairebé 170 places per acollir refugiats i el Govern d’Espanya amb el Pla Nacional de Resposta de l’Impacte de Guerra que preveu més de 20 tones d’ajuda humanitària, així com mesures per revertir la inflació com prorrogar el bo social elèctric o l’IVA reduït per l’electricitat.

Comments are closed