El PSIB-PSOE se suma, un any més, als actes i reivindicacions del 8M per continuar lluitant per la igualtat i els drets de la dona

Els i les socialistes participaran en les concentracions convocades pels sindicats i a les manifestacions que ha convocat el Moviment Feminista arreu de les Illes Balears i presentaran mocions a tots els ajuntaments

El PSIB-PSOE se suma, un any més a les reivindicacions del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, encara marcat per la pandèmia de la COVID-19, però que de cada vegada més va recuperant els actes presencials com la ja tradicional manifestació, convocada pel Moviment Feminista de Mallorca a les 19 hores a la Plaça d’Espanya a Palma.

D’aquesta manera, els i les socialistes de les Illes volem donar tot el nostre suport a les activitats organitzades pel Moviment Feminista de Mallorca, a les quals participarem de manera presencial extremant al màxim les mesures de seguretat i sanitàries i fent una crida al seny i la responsabilitat de tots i totes.

De fet, enguany es recupera l’habitual manifestació amb motiu del 8M, després de dos anys sense poder celebrar-la a causa de les restriccions sanitàries per mor de la pandèmia de la COVID-19. També, els i les socialistes hem desplegat una pancarta a la seu del partit per sumar-nos aquest any a la reivindicació de ‘Més feminisme, Millor democràcia’.

D’altra banda, a més de sumar-nos a les activitats organitzades per les entitats feministes de l’arxipèlag, els i les socialistes se sumaran també a la concentració que convoca els sindicats d’UGT i CCOO a les 12 hores a la Plaça de l’Olivar de Palma per la igualtat real entre homes i dones, acabar amb l’assetjament sexual, la bretxa salarial i en favor de la corresponsabilitat.

Compromís socialista

Els i les socialistes volem posar en valor les accions que s’han duit a terme fins ara com el Pla de Conciliació i Corresponsabilitat del Govern de les Illes Balears que fomenta la conciliació familiar i laboral i contribueix a garantir els drets dels infants i adolescents de les Illes Balears. També, cal recordar el Pla Autonòmic per a la lluita contra el Tràfic i l’Explotació Sexual de dones i nines i l’abordatge de la prostitució, una eina capdavantera que situa a les Illes Balears a l’avantguarda de la lluita contra l’explotació sexual infantil.

Moció amb motiu del 8M

Els i les socialistes presentaran mocions a tots els Ajuntaments de Balears per commemorar el Dia Internacional de les Dones, com una data important en el recordatori de les fites aconseguides i de totes aquelles que estan encara pendents d’assumir per aconseguir una igualtat real, plena i efectiva de les dones.

També, amb l’objectiu d’impulsar polítiques de cures des d’una perspectiva feminista per assegurar la corresponsabilitat entre dones i homes i afavorir la conciliació familiar, laboral i personal.

Un altre punt consisteix a impulsar la participació de les dones en els àmbits on es prenen les decisions i promourà que les dones de les nostres illes -amb especial èmfasi en les joves i les que tinguin alguna discapacitat- participin en debats públics, conferències i actes de comunicació, evitant els panells exclusivament masculins.

A més a més, fomentar el benestar de nines i dones, tenint particularment present la realitat de les dones més grans; així com, impulsar una educació afectiva i sexual integral per fomentar unes relacions sanes i lliures, l’autoconfiança i l’autoconeixement de les nines i les dones per rompre amb els estereotips de gènere.

Instar al Govern de les Illes Balears a desplegar de manera conjunta el Pla de Conciliació i Corresponsabilitat per aconseguir transformacions substancials en la vida de les famílies i instar, també, al Govern d’Espanya a elaborar una Llei de Tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual que tingui com a objectiu l’abolició de la prostitució al nostre país.

Finalment, impulsar en el marc de les competències municipals mesures de sensibilització i formació sobre la vulneració de drets humans que suposa el tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual i en favor de l’abolició de la prostitució.

Comments are closed