El PSIB-PSOE demana al Partit Popular per què votarà en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 que incorpora per primera vegada el factor d’insularitat

Cosme Bonet: ”El PP votarà en contra que arribin 183 milions d’euros als ciutadans de les Illes Balears, a l’hora de votar a favor de recursos per a les Illes no hi són mai i sembla que tampoc hi seran la setmana que ve”

El portaveu del PSIB-PSOE i Senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha demanat aquest divendres a la diputada del Partit Popular de les Illes Balears Marga Prohens per què votarà en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022, ja que, per primera vegada, els comptes inclouen 183 milions d’euros de factor d’insularitat.

D’aquesta manera, Bonet ha expressat que “la setmana que ve comença la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 amb el debat de les esmenes a la totalitat el que significa que aquests partits no estan d’acord amb  uns pressupostos que porten inversions històriques per a les Illes Balears”.

“El Partit Popular ha presentat una esmena a la totalitat, això vol dir que votarà en contra que arribin 183 milions d’euros als ciutadans de les Illes Balears”, ha exposat Bonet, i hi ha afegit que “el PP a l’hora de votar a favor de recursos per a les Illes no hi són mai i sembla que tampoc hi seran la setmana que ve”.

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha explicat que “els pressupostos seran una realitat abans de final any perquè són uns pressupostos positius per a Balears”. “No hi ha cap motiu per votar en contra, ja que introdueixen, per primera vegada, el factor d’insularitat, a més inclouen els fons europeus que permetrà a Balears fer una passa més en la transició ecològica i el canvi de model cap a la sostenibilitat”, ha incidit Pons.

El socialista Pons ha demanat quins “són els motius per anunciar una esmena a la totalitat perquè votar en contra d’aquests pressupostos generals per al pròxim any és votar en contra dels fons europeus i del factor d’insularitat”. Finalment, Pons ha convidat a tots els partits a sumar en l’aprovació d’aquests comptes.

Camí a la recuperació 

En altres assumptes Bonet ha comentat que “la recuperació econòmica dona els seus fruits amb la recuperació dels llocs de feina a les Illes Balears, ja que 1 de cada 8 nous llocs de feina creats a Espanya es van crear el passat trimestre a l’arxipèlag i ens situa com a la comunitat amb un percentatge d’activació més elevat d’Espanya”.

Segons el portaveu del PSIB-PSOE, la recuperació econòmica i turística “és fruit de tothom, dels ciutadans de les Illes Balears, dels empresaris i dels autònoms, però també de les polítiques aplicades mitjançant el consens i el diàleg per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol”.

“És una llàstima que el Partit Popular no es pugui alegrar que les coses van bé als treballadors i treballadores de les Illes Balears i que estiguin en KO tècnic perquè la recuperació està anant millor del que ells esperaven o voldrien”, ha dit Bonet.

El diputat socialista ha subratllat que “la recuperació està sent sòlida i forta i que no té res a veure amb l’anterior crisi del 2008; mentre alguns partits només parlen de mals auguris, la realitat no té res a veure”. Així, Pons ha comentat que “les darreres xifres de l’EPA destaquen que Balears lidera la recuperació econòmica que s’ha dut a terme sense deixar a ningú enrere”.

Pagament en negre de la seu del Partit Popular

Finalment, Bonet ha volgut comentar un tema d’actualitat que afecta directament al Partit Popular. Aquesta setmana s’ha conegut que l’Audiència Nacional ha sentenciat que el Partit Popular va pagar en negre la seu del partit al carrer Gènova a Madrid. “Normal que el PP a Balears estigui en KO tècnic per l’actualitat que hem pogut conèixer i que demostra que el PP és el responsable civil subsidiari del pagament en negre de la seu”, ha explicat Bonet.

“Tenim aquí un exemple d’aquest modus operandi amb el ‘Cas Over’ que va demostrar que la seu del PP de Balears es va pagar amb doblers en negre”. “Recomanam al senyor Pablo Casado que s’assessori amb Marga Prohens, ja que el PP de Balears ja ha passat pel mateix: una seu pagada amb doblers en negre i una responsabilitat civil subsidiària a un partit per un cas de corrupció”, ha conclòs el socialista.

Comments are closed