El PSIB-PSOE demana el vot a les dones de Balears per ser “l’únic partit que defensa i garanteix els seus drets”

Francina Armengol ha demanat que totes les dones “ens posem dempeus i votem fortament a l’única papereta que pot aturar l’extrema dreta, que és la del Partit Socialista”.

Sota el lema “Més Europa, Més Feminisme”, unes quaranta dones del Partit Socialista de diferents àmbits s’han unit a la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i a la candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs, per demanar el vot per al Partit Socialista a les eleccions europees de dia 9 de juny.

Precisament, Armengol ha demanat el vot “il·lusionant de totes les dones d’aquesta comunitat autònoma per la candidatura que encapçala Teresa Ribera”, amb l’objectiu de “continuar avançant cap a una Europa més progressista, més justa, més igualitària, més ecologista i més feminista”.

La secretària general s’ha mostrat conscient que “en aquestes europees ens jugam moltes coses i una de les més importants és aturar a l’extrema dreta”, la qual “vol que les dones tornem a casa nostra, que no creu en la violència masclista i que és absolutament negacionista de la dona i de la seva realització com a tal”.

Davant això, Armengol ha demanat que totes les dones “ens posem dempeus i votem fortament a l’única papereta que pot aturar l’extrema dreta, que és la del Partit Socialista”, advertint que “votar el PP és el mateix que votar a Vox, i votar la candidatura de Dolors Montserrat és el mateix que votar a les candidatures d’extrema dreta de tot Europa”.

Per això, la secretària general ha demanat el vot “per les dones, pel feminisme, per poder seguir lluitant per la igualtat d’oportunitats, per seguir el testimoni de dones meravelloses com Joana Maria Escartín, que ens ha deixat la setmana passada i que mai oblidarem el seu llegat per aconseguir una societat més feminista, més justa, amb més consciència social per les dones i pels joves”.

A més a més, Armengol ha posat el PSIB-PSOE com a garantia de defensa del feminisme, atès que “sempre que hem governat, hem tirat endavant plans d’igualtat, pactes contra la violència masclista, hem lluitat a favor de la igualtat d’oportunitats, hem fet possibles més serveis públics, hem defensat les persones més vulnerables i hem fet feina, en definitiva, per la igualtat entre dones i homes”.

Per part seva, la candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, ha demanat especialment el vot de les dones de les Illes Balears perquè “el Partit Socialista és l’únic capaç de defensar els drets de les dones”, davant una extrema dreta “que ens diu que hem de decidir entre la nostra carrera professional o ser mares, i jo puc assegurar que totes dues són compatibles”.

Així les coses, Homs ha refermat que “davant el model de l’extrema dreta que l’únic que vol és llevar-nos drets i retrocedir, deman apostar pel Partit Socialista que sempre ha demostrat ser el partit dels avanços en matèria d’igualtat”, la qual cosa ha exemplificat afirmant que “som el partit de les llistes cremallera, de les lleis de violència masclista, del blindatge del dret a l’avortament que lamentablement el PP a nivell europeu fa uns mesos en va votar en contra”.

Finalment, Homs ha demanat per diumenge “una mobilització absoluta, especialment de les dones d’aquesta comunitat autònoma, no només perquè no ens llevin els drets aconseguits que van lluitar les nostres padrines i mares, sinó també pels drets que estan per venir”.

Comments are closed