El PSIB-PSOE denuncia que Autoritat Portuària vol posar en marxa un macroprojecte al port de Palma sense haver-ne informat

Iago Negueruela i Xisco Ducrós denuncien que el PP  menteix a la ciutadania, perquè mentre convoca una mesa per la sostenibilitat, aprova un macroprojecte sense donar-ne publicitat

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, i el portaveu socialista del Grup Municipal de Palma, Xisco Ducrós, han denunciat avui que el Consell d’Administració d’Autoritat Portuària té previst tractar demà un punt de l’ordre del dia que demana paralitzar totes les obres que s’estan duent a terme en el Port de Palma, per poder presentar un macroprojecte que afegirà més pressió i més càrrega a tota aquesta zona, que permetrà més creuers, més eslores, un moll per a petroliers i més restauració, entre altres aspectes.

Negueruela i Ducrós han explicat que, amb obscurantisme, una “comissió molt restringida i molt poc transparent”, amb el tinent de batle de Palma Javier Bonet, com a representant municipal del Consell d’administració d’Autoritat Portuària, juntament amb el seu president, Javier Sanz, ha presentat tot un projecte que demà ha de començar les primeres passes en el Consell d’Administració d’Autoritat Portuària: “Més oci, més restauració, més luxe, menys activitat industrial per tornar als projectes de Matas, de Rodríguez, de Bauzá”, ha emfasitzat Negueruela.

El portaveu socialista ha recriminat que el PP de Marga Prohens menteix quan vol fer creure que munta una mesa de sostenibilitat, però al mateix temps planifica el projecte més gran per al port de Palma, que precisa la utilització de més àrids que existeixen a les illes, “més de 10 muntanyes d’ús d’àrids per assolir la proposta d’ampliació del senyor Bonet”.

Més en concret, Negueruela ha detallat que el nou projecte, fet “amb obscurantisme” amb Javier Bonet al capdavant, juntament amb Javier Sanz, pretén que el Moll Vell torni a ser per a restauració i oci, “tal com van voler en el seu moment Bauzá, Matas o Rodríguez”, i que hi hagi un macrocentre d’oci des del Moll Vell fins a la zona de creuers. Això suposaria un gran centre de luxe d’oci i restauració, perquè també se cerca ampliar les eslores i el lloguer de grans iots. “Això suposarà més luxe, més contaminació… quan el projecte actual era precisament el contrari: que convisquessin millor la nàutica de tota la vida amb un ús sostenible. En canvi, el projecte d’ara és totalment insostenible”, ha resumit Negueruela.

La denuncia també s’estén a què el projecte vol passar desapercebut, perquè no s’ha pactat ni debatut amb cap organisme, però tampoc se n’ha donat publicitat als mitjans de comunicació.

Per això, el PSIB-PSOE demana la paralització immediata d’aquests projectes, i que es duguin a la mesa de sostenibilitat que promou Prohens: “La mesa de la sostenibilitat tendrà molta feina per analitzar tot allò que està aprovant el PP: al projecte del port de Palma s’hi suma el Decret Llei per arrasar el sol rústic… què serà el següent?”.

Negueruela també s’ha demanat si el batle Martínez o la Presidenta Prohens saben amb qui s’està pactant per fer aquesta actuació que ha qualificat com a un altre “gran Puerto Banús de la Mediterrània, amb més grans eslores recreatives, més luxe, més turisme, més persones…?”.

 

Per això, Negueruela ha qualificat de “pantomima” la mesa de sostenibilitat de Prohens, perquè no s’han demanat estudis per fer aquesta ampliació: “D’això es tracta aquesta mesa?. És un projecte totalment depredador, i denunciem que s’està fent sense participació social, ni pactar amb les entitats polítiques, ni amb entitats socials o ecologistes, amb sindicats… Amb qui han parlat?”.

El PSOE de Palma demana on és el batle

El Grup socialista de Palma demana, davant això, “on és el batle de Palma, què ha fet en aquest projecte o si té més informació”, perquè hi ha un macroprojecte que es traduirà amb més activitat de restauració, més oci i més turisme. Xisco Ducrós ha indicat que  “si estam en un procés de reflexió i d’adopció de mesures per posar fre a aquesta situació de saturació i treballa per la millora de la vida de la gent, és incompatible promoure un projecte d’aquestes característiques, i més sense parlar-ho amb cap grup municipal ni fer participació”.

En aquests sentit, Ducrós ha recordat que la manca de debat pot provocar que es repeteixin situacions com la de la setmana passada, quan “El PP va presentar unes reflexions, que no ser van aprovar cap perquè es va trobar amb una situació de falta de diàleg. Com a Partit Socialista, vàrem demanar que l’Ajuntament convoqui el Consell Social de la ciutat per fer aquest debat amb la ciutadania, i aquesta proposta va ser rebutjada per part del PP, perquè no volen diàleg ni reflexió”.

Per a Ducrós, el PP està fent una campanya específica per desviar l’atenció, que evita parlar d’habitatge, de com apostar per l’habitatge públic ni per la regulació dels preus de l’habitatge. A més, el PP només està preocupat pels llocs d’interès turístic i s’obliden de les persones que viuen a les barriades i dels equipaments que són necessaris per a la ciutat.

Recursos addicionals

Comments are closed