Homs demana el vot per al PSOE perquè “som l’únic partit que tendrà representació al Parlament Europeu que defensarà la llengua pròpia”

El PSIB-PSOE es compromet a continuar defensant el reconeixement de l’oficialitat del català a Europa

Unes setmanes després de la gran mobilització en defensa de la llengua catalana, el PSIB-PSOE ha tornat a la Plaça Major de Palma per reiterar el seu compromís amb la llengua pròpia, també des de les institucions europees.

La candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs, ha defensat que el català “és un bé molt preuat, un patrimoni que tenim en aquesta terra que s’ha de defensar de manera ferma i contra el qual no podem permetre cap atac”.

Per això, ha anunciat el seu compromís de continuar defensant des d’Europa el reconeixement del català com a llengua oficial, com va proposar el president Pedro Sánchez durant la presidència espanyola, i “continuar empenyent perquè pugui ser una realitat, perquè l’extrema dreta, soci preferent de la dreta, el vol destruir a tots els nivells”.

Per fer realitat aquest compromís, Homs ha demanat el vot per al Partit Socialista perquè “el PSIB-PSOE és l’únic partit de les illes amb possibilitat de tenir representació al Parlament Europeu que defensarà de manera ferma la nostra llengua”.

De fet, Homs ha recordat que el Partit Socialista “té un llarg recorregut en la defensa de la nostra llengua”, tenint en compte que “al Congrés es pot parlar en català gràcies a la presidenta Armengol i aquí a les illes també hem fet polítiques en defensa de la llengua pròpia”.

Amb tot, la candidata socialista ha criticat que “mentre Vox impulsa la destrucció del nostre patrimoni lingüístic, el PP li compra el seu discurs, apostant per polítiques de segregació lingüística i per menysprear la nostra llengua”.

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, ha recordat com “just fa un mes l’Obra Cultural i Joves per la Llengua van omplir la Plaça Major per reivindicar la protecció de la nostra llengua, i nosaltres també deim alt, fort i clar que la llengua no es toca, aquí i a Europa”.

Així les coses, Cladera ha lamentat que a Balears “la dreta i l’extrema dreta fan polítiques contra la nostra llengua que duen a la segregació lingüística, a llevar reglaments lingüístics i al Consell de Mallorca veim que Vox imposa polítiques contra el català, però a la vegada els seus consellers es beneficien de les subvencions en pro del català, amb una incoherència total”.

Per això, la secretària general insular ha demanat a Prohens “que rectifiqui i deixi de malmenar el català i de fer-lo retrocedir, rompent consensos històrics que hi ha hagut sempre en aquestes illes en relació amb la llengua pròpia”.

Finalment, Cladera ha apuntat que “Europa és més drets, més progrés i més futur, però sobretot més cultura i més identitat”, per la qual cosa ha demanat “lluitae contra una ultradreta que vol acabar, des de dins, amb tots els avanços aconseguits”.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, també s’ha sumat des de les seves xarxes socials a la imatge socialista en defensa de la llengua pròpia per les eleccions europees del 9 de juny.

Comments are closed