Teresa Ribera demana votar al PSOE “per dir no a la dreta i a la ultradreta”, però també “per una Europa lluminosa, de llibertats i drets”

Francina Armengol ha denunciat que amb el decret llei de simplificació administrativa arregla “les mangarrufes” de la trama de Campos que afecta la presidenta del Govern

Més de 500 militants i simpatitzants socialistes han acompanyat a la candidata del PSOE a les eleccions europees, Teresa Ribera, en el míting central de campanya, amb la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i la candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs.

Ribera ha avançat que el vot socialista “es diu dues vegades no, a la dreta i a la ultradreta”, per la qual cosa ha demanat que ningú quedi a casa i tothom vagi a votar, assegurant que “guanyarem, perquè no volem una Europa grisa, violenta, que aixeca murs i polaritza, sinó que volem una Europa lluminosa, on tots i totes trobem la forma de resoldre els problemes sobre la base del diàleg, la participació, les llibertats i els drets, defensant el que val la pena”.

La candidata socialista ha criticat que “no podíem imaginar que els que van ser socis històrics de l’aposta per la pau i la convivència després del final de la guerra mundial, els demòcrates cristians i els conservadors europeistes, ens trairien diferenciant entre una ultradreta bona i una dolenta, blanquejant”, a la qual cosa ha advertit que “si sumen, s’ajuntaran, i prendran el Parlament Europeu fent marxa enrere i generant una implosió del projecte europeu des del cor de les institucions comunitàries”.

Ribera també ha ironitzat sobre el fet que “Feijóo no té ni programa ni proposta, el qual avui hem sabut que era secret, tal com està la cosa a Europa en drets, llibertats i desafiaments a escala global”. En aquest sentit, la candidata al Parlament Europeu també ha expressat la seva sorpresa pel fet que “Dolors Montserrat va dir a un debat que la idea dels fons europeus havia estat del PP, mentre que Feijóo després va dir el contrari i va considerar un enorme error la creació dels fons europeus perquè endeuten Europa”, a la qual cosa ha afegit que “per Feijóo hauríem tengut la resposta de la tisora i els homes de negre de nou”.

Pel que fa a la situació a Catalunya, Ribera ha denunciat que “mentre la nostra aposta ha estat reconstruir la pau, la convivència i donar una oportunitat a un futur comú, Feijóo deia avui que igual fa una moció de censura amb Puigdemont quan passin les eleccions, perquè els és igual, no tenen programa econòmic ni principis, l’únic que els importa és treure a Pedro Sánchez de la Moncloa sigui com sigui”.

En relació amb les Illes Balears, Ribera ha defensat la importància d’una agenda verda a Europa, en la qual “les Illes Balears sempre heu anat una mica per davant, quan conjuntament hem imaginat unes illes 100% renovables, sent un mirall per al món de com fer les coses, pensant en models urbans distints i amb una mobilitat sostenible”.

En aquest sentit, la candidata socialista ha reivindicat que “la gent no pot ser expulsada dels seus propis centres urbans, hem de poder viure on vulguem, fent una aposta decidida per l’habitatge públic, cosa que també ha desaparegut del programa del Govern de les Illes Balears”. De fet, Ribera també ha alertat que “l’alternativa a l’agenda verda no pot ser drets enfront de negocis, hem de tenir la capacitat de frenar l’onada d’ultradreta de les institucions europees”.

Per part seva, la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Congrés de Diputats, Francina Armengol, ha destacat la necessitat de tenir una majoria progressista al Parlament Europeu, que diumenge hi hagi una gran mobilització i que tothom voti socialista, perquè “és l’única papereta per aturar la dreta extrema i l’extrema dreta i per fer possible un projecte de futur i progrés amb ganes, amb il·lusió i amb fermesa”.

Armengol ha defensat que el vot al PSOE “serveix per aturar als que volen les dones a ca seva, per aturar als que volen esborrar la memòria històrica del nostre poble, als que volen arraconar les singularitats com la nostra llengua, per aturar a la dreta salvatge que es dedica a mentir i a insultar, però també per aconseguir una Europa més verda, més justa, més feminista, més igualitària i de pau”.

A més a més, la secretària general ha alertat que a les Illes Balears “patim governs de dreta extrema i d’extrema dreta, perquè no els distingim, amb els quals veim polítiques de retrocés absolut en drets i llibertats i una minva de la qualitat democràtica”.

De fet, Armengol ha denunciat com en un any la ciutadania ha hagut de sortir tres vegades al carrer. “Per defensar allò que no es toca, la llengua pròpia perquè sempre van all mateix, a dividir la població, a crispar, i de nou, contra la comunitat educativa, cosa que pensàvem que no tornaríem a veure”. En segon lloc, ha fet referència a la manifestació per la memòria democràtica, assegurant que “el feixisme l’hem tengut a Espanya durant quaranta anys i l’hem d’aturar a les urnes, amb democràcia”.

En tercer lloc, Armengol ha al·ludit a la manifestació contra la saturació, dient que “ara el PP ha descobert que les illes són limitades i que hem de posar límits sense dir quins”. Així les coses, la dirigent socialista ha recordat com amb vuit anys de governs socialistes, es va apostar per l’equilibri protegint als treballadors i les treballadores del sector turístic, aturant el creixement turístic, desenvolupant la moratòria de places, limitant l’arribada de creuers a Palma, apostant per la minva del cotxe particular a Formentera i protegint més territori que mai.

Ara, en canvi, la secretària general ha denunciat que “acaben d’aprovar un decret llei que permet construir en rústic com mai, més places turístiques, que les il·legalitats en rústic es puguin condonar als seus amics, als de sempre, abusant del territori”. Davant això, Armengol ha apuntat que “ara podem entendre per què han volgut llevar l’oficina anticorrupció de les Illes Balears, perquè investigava un tema que afecta la presidenta del Govern que ara li arreglen en aquest decret llei, que es resumeix amb més creixement, més pressió i arreglant les mangarrufes, la qual cosa sona a Canyellas, Matas i Bauzá”.

Finalment, Armengol ha reclamat “una Europa progressista, d’esquerres, perquè la generació de mon pare i del meu padrí somiaven en entrar en Europa, era el desig de democràcia, d’ètica i de valors compartits que hem de defensar”.

La candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu Alícia Homs, ha defensat que els socialistes “tenim programa electoral i anem amb propostes a les eleccions europees”, a diferència del PP, i ha remarcat que “el 9 de juny ens ho jugam tot, un model de democràcia que les generacions dels meus padrins i els meus pares es van jugar amb fermesa, perquè la ultradreta vol entrar al Parlament Europeu per destruir-lo des de dins”.

A criteri de la candidata socialista, “també ens jugam una Europa que lluiti contra la massificació o per l’accés a l’habitatge, qüestions que necessiten una resposta europea, amb una Europa que reconegui les peculiaritats de la insularitat per competir en igualtat de condicions”.

Per tot plegat, Homs ha demanat “una mobilització massiva amb la papereta del PSOE perquè som els que defensam l’Europa social, la que pensa en tots i totes i l’única capaç d’aturar a l’extrema dreta i a la dreta que la blanqueja”.

Recursos addicionals

Comments are closed