El PSIB-PSOE veu cínica la postura del PP, que diu estar a favor de la sostenibilitat, però legalitza tot el que hi ha a sòl rústic

Garrido afirma que el PP intenta blanquejar-se a ell mateix quan diu que no permetrà el lloguer vacacional a edificis il·legals regularitzats, quan la part greu és la legalització mateixa

La diputada socialista Mercedes Garrido ha censurat el cinisme que demostra el Partit Popular quan, per una banda, defensa un discurs aparentment preocupat per la sostenibilitat, però, per altra banda, aprova un dels decrets més nocius i destructors de les Illes Balears en tota la història de la Comunitat. Garrido ha criticat que el PP mantengui un discurs de sostenibilitat , de guerra a la massificació, però després es passa a l’altre bàndol.

El PSIB-PSOE considera que el PP ha anunciat que els habitatges il·legals que pensa legalitzar no faran lloguer turístic vacacional: “Només faltaria que fos així. La part més greu -expressa Garrido- és que legalitzen tot allò que és il·legal en sòl rústic”.  Aquesta segona amnistia del PP en el sòl rústic ha anat molt més enllà de l’aprovada en el Govern de Bauzá, perquè a diferència del 2014, es permeten legalitzar “edificacions, construccions, instal·lacions i, fins i tot usos”, sense definir res del que vol dir cadascun d’aquests conceptes.

Per a Garrido, l’aprovació de tots aquests punts aporten molta més pressió al sòl rústic. Pressió que s’incrementa també amb el fet que ara es permet la construcció de nou a Àrees de Prevenció de Riscos (APR), parcel·les a les quals no s’hi podia edificar, ara sí que s’ho podrà construir; o amb l’autorització d’aparcaments en sòl rústic, sense cap mena de requisit que no sigui un acord de ple municipal.

Amb tot, la diputada Garrido ha afirmat que “tornam a estar davant del doble discurs de Marga Prohens”, que pren decisions sense informes ni indicadors a l’hora de legalitzar les construccions il·legals en sòl rústic, o quan crea aparcaments en rústics sense més criteri, o que permet mansions de 500 metres quadrats i edificacions en zones de perill com les APR.

L’ÚS PARTIDISTA DE LA COMISSIÓ FAKE DE LES MASCARETES PER PART DE PP I VOX

D’altra banda, el portaveu del Grup Socialista, Iago Negueruela, ha indicat, durant la comissió d’investigació per l’expedient de Soluciones y Gestión, que “crida l’atenció que aquesta comissió, que es va crear per conèixer la veritat sobre el que va passar, pugui prescindir de la declaració de Koldo García, perquè el PP i VOX han decidit que no vengui. Negueruela ha constatat que la comissió és una escenificació per poder mostrar, aquest divendres, unes conclusions ja redactades, i que surtin publicades el dissabte 8, dia de reflexió electoral.

Negueruela ha afirmat que si el PP o VOX haguessin volgut localitzar Koldo García perquè vingués a comparèixer, “no els hauria costat gaires esforços”, atès que García sí que va anar a declarar al Senat. Per això, ha criticat que PP i VOX hagin preferit no cridar Koldo García per poder tancar les conclusions divendres, i no ajornar-les més enllà de les eleccions.

Per al PSIB-PSOE, amb decisions com la d’avui, de prescindir del testimoni de García, PP i VOX han denigrat la comissió i l’interès de cercar la veritat, i si hi haguessin volgut posar el focus sobre la veritat, no n’haurien prescindit, de la seva declaració.

Recursos addicionals

Comments are closed