Els Socialistes garanteixen l’accés de les illes al finançament europeu per a polítiques de sostenibilitat ambiental, en contra del negacionisme climàtic de la ultradreta.

La candidata socialista a les Eleccions Europees 2024, Alícia Homs obre la darrera setmana de campanya defensant el paper que la Unió Europea té en les polítiques de sostenibilitat i medi ambient a Balears. “No ens estranya gens que una de les banderes de la ultradreta feixista sigui la del negacionisme del canvi climàtic”, ha afirmat, Homs, i ha contraposat les polítiques ambientals dels Socialistes, i la importància del finançament europeu en els projectes ja compromesos a les Illes.

El futur de les Illes Balears passa per blindar les polítiques de transició ecològica i energètica com han fet els socialistes, a través de fonts de finançament europeu com els Next generation, en les darreres legislatures des dels governs insular, autonòmic i estatal.

La candidata socialista, Alícia Homs, remarcat la importància de seguir insistint en aquestes iniciatives per a finançar projectes que posen la circularitat ambiental “A Espanya paguem l’energia més barata de tota Europa, amb l’excepció ibèrica”, amb el lideratge polític liderat i abanderat la cap de llista socialista, Teresa Ribera. “Ens juguem tornar a l’Europa feixista o avançar amb l’Europa democràtica, de drets i solucions”, ha resumit Homs, per qui el PP ha abaixat els braços i fa una política de seguidisme del negacionisme climàtic de la ultradreta de Vox. “Ens juguem tornar al ciment, el fum i la depredació del territori o una Europa verda, que lluita contra el canvi climàtic i amb esperança amb el nostre planeta”, ha dit al respecte la candidata dels Socialistes de Balears en la llista del PSOE, que ha remarcat el fet que “el PP és còmplice de l’extrema dreta, i per tant suposa un perill per a la nostra sostenibilitat.

Davant d’això, Homs hi contraposa una Europa que reforça el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030, precisament convertida

en una de les dianes dels atacs de l’extrema dreta de VOX. “És un sarcasme que a Mallorca un negacionista climàtic de VOX sigui conseller de Medi Ambient”.

Ens queden molts reptes per davant i hem de garantir que Europa avança en la sostenibilitat, però sense deixar a ningú enrere en la transformació econòmica i social.

El portaveu adjunt del Grup Socialista al Parlament, Marc Pons, ha destacat “el paper pioner dels governs socialistes dels darrers vuit anys a Balears” en el bastiment de polítiques actives amb mesures clares en matèria de sostenibilitat ambiental i transició energètica que després han adoptat el Govern d’Espanya, com en el cas de les Lleis de Canvi Climàtic i la de Residus, o la protecció de zones ambientalment rellevants.

Acte central de campanya

El PSIB-PSOE celebra el seu acte central de campanya avui dilluns horabaixa, a partir de les 19 hores, a la plaça de sant Jeroni a Palma, que compta amb la presència de la cap de llista Teresa Ribera, que estarà acompanyada per la secretària general del PSIB, Francina Armengol, i d’Alícia Homs.

Comments are closed