María Jesús Montero demana el vot per al PSOE “per aturar l’onada d’ultradreta i continuar conquerint drets des d’Europa”

Més de 500 militants i simpatitzants han participat en la festa de la rosa dels Socialistes d’Inca amb María Jesús Montero, Francina Armengol, Alícia Homs, Catalina Cladera i Virgilio Moreno.

Més de 500 persones han omplert la Plaça del Blanquer d’Inca per celebrar la festa de la rosa dels socialistes, la qual ha comptat amb la presència de la vicesecretària general del PSOE i vicepresidenta primera del Govern d’Espanya, María Jesús Montero, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, la candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Alícia Homs, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, i el secretari general dels Socialistes d’Inca i batle de la ciutat, Virgilio Moreno.

Montero ha pronosticat que el pròxim diumenge 9 de juny “el Partit Socialista guanyarà bé les eleccions europees”, per la qual cosa ha demanat el vot perquè “el nostre enemic en les pròximes eleccions no és ni la dreta ni la ultradreta, és l’abstenció, perquè aquí importa cada vot, per la qual cosa deman que tothom voti a l’opció progressista que ens permetrà frenar l’onada d’ultradreta i seguir conquerint drets a Europa, el PSOE”.

La vicesecretària general ha defensat que “no hi ha ultradreta bona o dolenta com diu Feijóo, n’hi ha una que com sempre vol que uns estiguin a dalt i uns altres abaix perquè res canviï i la societat segueixi anant al dictat dels interessos minoritaris”.

Montero ha recordat la importància de les eleccions europees del 9 de juny, perquè “ens jugam la capacitat que arribin fons europeus que ens permetin sortir abans d’una situació econòmica complicada provocada per la pandèmia i per la guerra d’Ucraïna”, referint-se als 140.000 milions d’euros aconseguits pel president Pedro Sánchez. En aquest sentit, la dirigent socialista ha denunciat que “ara Feijóo no s’aclareix si els fons europeus són gràcies a ell o si no li semblen bé que arribin perquè Europa s’endeuta”.

Montero ha criticat que “l’únic projecte que té el PP és desbancar de les institucions als governs de progrés amb l’aliança amb la ultradreta”, i en relació amb les Illes Balears, ha alertat que “ens fan vergonya les propostes que es fan des de les comunitats autònomes negant la memòria històrica, negant la violència masclista o negant que el canvi climàtic sigui una urgència que hem d’atendre”.

En aquest sentit, ha insistit en el fet que “ens han dolgut les propostes del PP en matèria de memòria democràtica, perquè no podem ser un poble que no té memòria amb els que van ser assassinats per defensar la democràcia i perquè intenten igualar als que van ser víctimes amb els botxins”. Per això, Montero ha lamentat que el PP i Vox “juguin a derogar tot allò que crèiem aconseguit per sempre, es digui memòria, educació o sanitat pública o pensions”.

Finalment, Montero ha traslladat el seu suport a la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, a qui ha assegurat que “quan t’ataquen a tu, o al president Pedro Sánchez, ens ataquen a totes”.

Per part seva, la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha assegurat que el Partit Socialista “surt a guanyar les eleccions del 9 de juny, per aturar a l’extrema dreta, però també perquè volem seguir construint una Europa més feminista, més ecologista, més verda, més justa i més igualitària, com sempre defensam els socialistes”.

Armengol ha advertit que a les illes “sabem el que signifiquen els pactes de dreta extrema i d’extrema dreta, perquè són el mateix i avui estam pitjor que fa un any”.

En concret, la secretària general ha lamentat que “s’ha acabat la pau social, amb dues grans manifestacions per dir al Govern que les coses no es fan així, i que s’han oblidat de polítiques fonamentals com la d’habitatge de protecció oficial, de les quals a Balears ni entreguen els habitatges que nosaltres els vam deixar fets”.

Ara bé, Armengol ha advertit que “tot allò que vam començar a treballar intensament i per la qual cosa la dreta ens deia turismefòbics, ara veim a l’actual presidenta fent una pantomima de pacte social dient que hem d’aturar places i ha descobert que hem de posar límits”, per la qual cosa ha demanat que “no la cregueu, perquè menteixen més que parlen, i si una cosa ha deixat clar PP i Vox és la seva mala educació, la seva incoherència i la seva crispació constant”.

La secretària general ha expressat la seva preocupació sobre com la dreta i la ultradreta “afecten a la democràcia, menteixen a la gent, tergiversen la realitat i intenten destruir a l’adversari a través de la mentida”, per la qual cosa ha expressat que el pròxim diumenge “ens jugam la democràcia i el que aquesta significa”.

Finalment, Armengol ha posat de manifest el seu orgull pel Govern d’Espanya socialista “que mira per les Illes Balears”, tenint en compte que “el REIB va ser gràcies a María Jesús Montero i que enguany tornam a tenir el transport públic gratuït finançat íntegrament per l’Estat”.

La candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs, ha remarcat que “el 9 de juny ens jugam el futur de la Unió Europea, i pot suposar que els drets i la democràcia es puguin perdre”, per la qual cosa ha demanat una mobilització massiva a tots els progressistes perquè “la papereta que val per aturar a la ultradreta i al feixisme és la del Partit Socialista, sense por”.

Homs també ha apuntat que “el vot al Partit Socialista val doble, per aturar a l’extrema dreta i per aplicar el model socialdemòcrata a Europa perquè és el que funciona, posant les persones al centre i donant les ajudes perquè ningú quedi enrere”.

L’acte ha estat obert pel secretari general dels Socialistes d’Inca i batle de la ciutat, qui ha destacat que “veient les enquestes superarem a la dreta, perquè guanyarem les pròximes eleccions europees”.

Comments are closed