El PSIB-PSOE denuncia la greu crisi de la conselleria d’Educació i adverteix que el Govern es prepara per implantar la segregació lingüística a les aules

Amanda Fernández ha criticat que en només 6 mesos hi ha serveis que han canviat fins a quatre vegades de direcció general

El PSIB-PSOE ha advertit de la greu crisi que travessa la Conselleria d’Educació, amb importants canvis en només 6 mesos de Govern per afrontar la imposició de la segregació lingüística a les aules. 

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Amanda Fernández, ha assegurat que “ens trobam una vegada més davant el Govern de la improvisació, amb una conselleria sense projecte i amb un conseller sense credibilitat”.

La socialista ha alertat que en només 6 mesos hi ha serveis que han canviat fins a quatre vegades de direcció general, mentre que els canvis d’avui “no segueixen cap criteri lògic ni funcional, la qual cosa demostra que no els importa gens la gestió educativa ni la millora de la qualitat educativa dels nostres infants”. 

De fet, el Govern ha cessat 3 directors generals de 5, per la qual cosa Fernández ha criticat que “això no és una reestructuració, és una crisi importantíssima, amb un conseller sense credibilitat que no escolta els més de 170 centres i representants de la comunitat educativa que li diuen alt i clar que la llengua no es toca i que no volen la segregació lingüística”. 

A més a més, el Grup Parlamentari Socialista també ha alertat de la creació d’una nova secretaria autonòmica, amb la qual cosa s’incompleix una vegada més el compromís de Prohens de reduir els alts càrrecs i es demostra que s’està preparant la conselleria per aplicar la segregació. 

En qualsevol cas, “només els interessa fer concessions als seus i tenir contents als seus socis de Vox”, ha assegurat Fernández. 

Finalment, la diputada socialista ha recordat que “el Govern acaba d’aprovar uns pressuposts que han entrat en vigor dia 1 i que ja no serveixen de res a la Conselleria d’Educació, amb 20 milions d’euros per segregar lingüísticament als nostres infants tot i que no saben com ho aplicaran, i amb unes partides que no tenen cap sentit perquè totes canvien de direcció general i s’hauran de refer”. 

Davant aquesta situació, Fernández ha lamentat que “el conseller respon desfent-se de tres directors generals, canviant tot l’organigrama i molts de serveis, la qual cosa du a problemes i dificultats en el dia a dia”. 

Comments are closed