El PSIB-PSOE denuncia la inacció del Govern davant l’increment d’infeccions respiratòries i demana la compareixença de la consellera de Salut

Reunió entre la Conselleria d’Educació i Salut per afrontar la tornada a l’escola, escoltar els experts, reunió amb la FELIB i els ajuntaments, millorar la campanya de vacunació i el Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, principals propostes de Patricia Gómez

El PSIB-PSOE ha expressat la seva preocupació per la situació límit que està adquirint el sistema sanitari a les Illes Balears, segons les denúncies dels professionals sanitaris, els quals adverteixen de la manca de màscares d’oxigen als hospitals i de la saturació de les urgències, a causa de l’increment de les infeccions respiratòries.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Patricia Gómez, ha denunciat la “inacció del Govern”, i ha criticat que el posicionament de l’Executiu avui, en la reunió del Consell Interterritorial de Salut, sigui la mateixa que Madrid, la de no fer servir les mascaretes als centres sanitaris, tot recordant que Madrid va ser el lloc d’Espanya on més morts hi ha hagut per la pandèmia de la COVID.

En aquest sentit, la diputada socialista ha criticat que “no es pot governar a cop d’ocurrència perquè els professionals sanitaris es contagiaran més i els pacients també”.

Per això, Gómez ha demanat que “Salut i Educació es reuneixin urgentment per establir mesures pel fet que la tornada a les escoles propiciarà un major nombre de contagis”, de la mateixa manera que també ha proposat “reunions amb la FELIB i els ajuntaments per les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià, escoltar el consens dels experts i reunir el Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses”.

El Grup Parlamentari Socialista registrarà una sol·licitud de compareixença parlamentària per la consellera de Salut, perquè expliqui la gestió que està fent el Govern de l’actual situació sanitària.

A més a més, la diputada socialista ha insistit en la necessitat de millorar la campanya de vacunació, perquè “fins ara ha estat un gran fracàs d’aquest Govern”.

Amb tot, Gómez ha assegurat que segons el darrer informe del Ministeri de Sanitat sobre les dades respiratòries, Balears no ha enviat les dades de les dues darreres setmanes, per la qual cosa “ens demanam perquè no coneixem aquestes dades.

Finalment, ha alertat que “el Pla de Contingència per fer front en aquesta situació s’hauria d’haver presentat el mes de novembre, ja li vam reclamar a la consellera en compareixença parlamentària, però no ha estat així”.

Comments are closed