El PSIB-PSOE denuncia que el conseller d’Educació continua sense especificar el pressupost que destinarà a la segregació lingüística

Els socialistes han criticat que la conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat no preveu cap nova promoció d’HPO, renuncia a projectes com el Tren de Llevant i el tramvia de Palma i contempla el retorn al transport públic de pagament.

El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat que el conseller d’Educació, Antoni Vera, continuï sense especificar el pressupost que destinarà a la segregació lingüística.

Durant la compareixença del conseller a la Comissió d’Hisenda del Parlament per explicar el pressupost del seu departament per al 2024, la diputada socialista Amanda Fernández ha demanat a Vera “quin pressupost destinarà a aplicar la mesura pactada amb Vox per segregar als nostres infants segons la llengua que parlin, perquè han acordat que dotaran econòmicament, de recursos de personal i de material els centres educatius que apliquin aquesta mesura”.

Un tema que preocupa als socialistes perquè “és un desbarat educatiu i pedagògic que ataca a la llengua i a la convivència als centres”, per la qual cosa ha demanat al conseller d’on trauran els doblers per pagar la mesura o d’on retallaran.

En aquest sentit, Fernández ha advertit que per aplicar-la, “no sabem si retallarà de les partides destinades a la millora de les condicions laborals dels docents, de les partides de formació pels docents o de les que estan dedicades a la millora de la inclusió i la qualitat educativa dels infants”.

Per això, Fernández ha demanat que els recursos es destinin “a la millora de la qualitat educativa i no a una mesura de la qual la comunitat educativa ja li ha dit que està en contra”.

Pel que fa a la conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat, el Grup Parlamentari Socialista ha destacat que “els pressuposts d’aquest departament se sustenten en la feina feta els passats anys i suposen la renúncia a les principals fonts de finançament que permetrien projectes a llarg termini”.

Així ho ha defensat el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, qui ha assegurat que “el Govern ha decidit que no hi haurà finançament a través dels Pressuposts Generals de l’Estat per la mobilitat i, per tant, renuncien al Trambadia de Palma, a fonts d’inversió vinculades a l’Impost del Turisme Sostenible i fins i tot a imports vinculats als fons Next Generation”.

En concret, hi ha 321 milions d’euros entre ITS, PGE i Next Generation dels quals “hi ha una bona part tancada en anys anteriors, però cap partida plurianual a futur, per la qual cosa no trobarem cap promoció d’HPO que no estigués planificada, noves inversions en mobilitat ferroviària que no estiguessin ja tancades i, per tant, eliminen el tramvia o el Tren de Llevant”, ha denunciat el socialista.

Finalment, Pons ha alertat que EL govern “incorpora de nou el pagament del transport públic, per la qual cosa estam davant una buidor de pressupost, que viu de rendes passades i que no planteja cap nou projecte inversor i de futur”.

Comments are closed