El PSIB-PSOE denuncia que l’Impost del Turisme Sostenible deixarà de finançar nous projectes d’habitatge i ocupació

Pilar Costa ha criticat retallades de pressupost a cultura i esports, quan el pressupost global augmenta un 6%

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha denunciat que el Govern modifica la llei de l’impost del turisme sostenible, a través de la llei de pressuposts, per eliminar que amb aquest es financin nous projectes d’habitatge i ocupació, amb la qual cosa “han desaparegut dels comptes públics tots els programes de joves qualificats en aquesta matèria”.

És la principal crítica de la socialista als pressuposts per al 2024 de la conselleria de Turisme, Cultura i Esports, de la qual el conseller ha explicat els detalls a la Comissió d’Hisenda del Parlament.

Costa també ha criticat una davallada en la previsió de recaptació de l’ITS de 15 milions d’euros, la qual cosa “no podem entendre tenint en compte les bones perspectives de temporada turística que hi ha per a l’any que ve, com tampoc podem compartir la doble vara de mesurar del PP, que, per una banda, diu que està en contra d’aquest impost i, per l’altra, n’aprofita els ingressos”.

En matèria turística, Costa també ha lamentat que davallen els recursos d’ITS que aniran destinats a la sostenibilitat, en contra del que havia dit el conseller.

Pel que fa a la cultura, la diputada socialista ha qualificat de “gravíssim” la retallada de l’aportació de 600.000 euros que el Govern feia a l’Institut Ramon Llull, el consorci participat per l’Executiu i per la Generalitat de Catalunya per a la promoció de la llengua catalana, “en un clar intent de continuar amb els atacs a la nostra llengua”.

Finalment, Costa ha explicat que “no podem compartir ja davallada de les ajudes al sector audiovisual a través de l’Institut d’Indústries Culturals, amb menys de 200.000 euros”, així com tampoc “la davallada en un milió d’euros de la direcció general d’Esports amb un pressupost que a nivell global puja un 6%”.

Comments are closed