El PSIB-PSOE registra una iniciativa parlamentària d’urgència per reclamar la continuïtat del pla de lluita contra la precarietat laboral

Iago Negueruela: “La presidenta del Govern s’ha posicionat amb els que exploten i no protegeix als que ho fan bé”.

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat d’urgència una proposició no de llei al Parlament per reclamar al Govern la continuïtat del pla de lluita contra la precarietat laboral.

Negueruela ha demanat que es recuperi el diàleg social a la nostra comunitat autònoma, “tal com han dit avui 3 de les 4 principals organitzacions de les illes, com són PIMEM, UGT i CCOO, mentre que la patronal de la qual ha sortit el conseller d’Empresa ha dit el mateix que el conseller”.

El portaveu socialista ha apostat per continuar combatent les condicions de precarietat “que existeixen a les nostres illes, perquè llevar els controls i les inspeccions és un missatge d’impunitat”.

Negueruela ha argumentat la necessitat de continuar amb el pla de lluita contra la precarietat laboral explicant que “l’any passat, el 25% dels contractes revisats excedien les hores, és a dir, 1 de cada 4 treballadors als quals es va revisar la seva jornada tenien més hores de les que es contemplava en el seu contracte, i això es diu explotar i abusar del treballador”.

Ara bé, ha advertit que “això no vol dir que tots els empresaris de Balears exploten, però la mesura del Govern beneficia als que exploten, i la presidenta del Govern s’ha posicionat amb els que exploten i no protegeix als que ho fan bé”.

Negueruela ha recordat també que el pla de lluita va ser pactat amb patronals i sindicats, per la qual cosa “només ha canviat el discurs una patronal i el Govern, la resta ens hem mantingut on sempre hem estat, com és en combatre la precarietat laboral i en què hi hagi eines per combatre-la”.

A més a més, el socialista ha denunciat que Prohens es va erigir en la presidenta de tots els empresaris, però “també ho és de tots els treballadors i les treballadores de les illes, als quals ha dit que lleva els controls perquè les empreses que ho fan malament tenguin més facilitats per fer-ho malament”.

Finalment, Negueruela ha acusat el conseller d’Empresa de mentir en seu parlamentària, quan ha dit que els 400.000 euros del pla de lluita aniran a l’IBASSAL, la qual cosa “no és certa perquè no apareix al pressupost, ho ha pensat d’ahir per avui”.

Comments are closed