El PSIB-PSOE destaca que la gestió de la pandèmia que ha fet la presidenta Armengol ha permès que Balears impulsi la recuperació econòmica a tot l’Estat

Cosme Bonet:”Celebram que el PP anunciï que es vol centrar, ja que és un implícit reconeixement que estan escorant cap a la ultradreta amb missatges demagògics i populistes”

El portaveu del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha destacat que la gestió de la pandèmia de la COVID-19 que ha fet la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha permès que Balears impulsi la recuperació econòmica a tot l’Estat. Així s’ha expressat Bonet amb relació a les darreres dades de l’atur i d’afiliació a la Seguretat Social del Ministeri de Treball i Economia Social que s’han conegut aquest divendres.

D’aquesta manera, Bonet ha exposat que “les dades confirmen l’inici de la recuperació econòmica en Balears i l’increment de l’ocupació en el mes de juny respecte al mes de maig de quasi un 15%”. A més, el portaveu socialista hi ha afegit que “aquestes dades del mes de juny són una bona notícia pels treballadors de les Illes Balears”. Així mateix, Bonet també ha valorat la baixa de l’atur del 17% en les Illes Balears. “És una bona conseqüència de l’inici de la temporada turística que hem viscut aquest darrer mes”.

El portaveu socialista ha incidit que “les mesures sanitàries que s’han pres per part del Govern de les Illes Balears durant els darrers mesos han estat efectives i són les que, en definitiva, han permès l’inici de la temporada turística”. Bonet ha exemplificat la recuperació econòmica posant com a exemple un factor important com és l’entrada de les Illes en el semàfor verd de Regne Unit que “demostra que s’ha fet bé la feina”, ha expressat el socialista.

Així, el socialista Bonet ha assegurat que “sense les mesures que ha adoptat el govern de Francina Armengol al principi de 2021, no estaríem en la situació actual i no haguéssim pogut tenir aquesta recuperació de la temporada turística”. Per aquest motiu, el portaveu socialista ha deixat ben clar que “el PP per la raó quan critica les mesures sanitàries, ja que hem de recordar que ells advocaven en tot moment per no prendre cap mesura”.

No obstant això, Bonet ha volgut llançar un missatge de precaució i ha subratllat que “en aquests moments, tots hem de seguir sent molt responsables perquè aquest inici de la recuperació econòmica i de la temporada turística segueix depenent de la responsabilitat de mantenir i respectar les mesures sanitàries vigents”. Així, el socialista ha apel·lat a la responsabilitat individual perquè “la temporada pugui ser llarga i es pugui consolidar la recuperació econòmica”.

D’altra banda, el socialista Bonet ha celebrat que “el Partit Popular anunciï que es vol ‘centrar’”, fet que demostra un implícit reconeixement de què els populars s’estan escorant cap a posicions molt més a la dreta”, i hi ha afegit que “això suposa que estan fent un seguidisme incomprensible de missatges demagògic i populistes com els que protagonitza la ultradreta”.

En la mateixa línia, Bonet ha destacat que “ens pareix molt bé que el PP defensi els serveis públics, però han de recordar que en el primer govern d’Armengol vàrem revertir totes les retallades del personal sanitari i docent que va promoure el govern de Bauzá”. Aquesta aposta del govern de Francina Armengol ha permès afrontar la pandèmia del coronavirus amb “uns serveis públics ben dotats de personal i econòmicament”, ha exposat Bonet.

Reforma de les pensions

En altres assumptes, el Govern d’Espanya ha assolit un acord amb els principals representants de les patronals i els sindicals per reformar el sistema públic de pensions amb l’objectiu de revalorar aquesta prestació equiparant-la als preus de l’IPC perquè no perdin poder adquisitiu.

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha celebrat l’acord de l’executiu nacional que “demostra la voluntat del Partit Socialista per representar un govern que escolta i acorda amb els agents socials i altres forces polítiques”. Pons ha explicat que la reforma de les pensions suposa “fer una passa endavant per garantir un país més just i cohesionat”.

A més a més, Pons ha incidit que “la reforma de les pensions és un acord que permet garantir el poder adquisitiu de la prestació i les fonts de finançament assegurant, així, la seva sostenibilitat”, també hi ha afegit que “feim un pacte de futur entre les generacions actuals i les futures”.

Comments are closed