El PSIB-PSOE es compromet a blindar constitucionalment el sistema públic de pensions

Els candidats socialistes al Congrés i al Senat han explicat les mesures en matèria de pensions, sanitat i serveis socials

El candidat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha anunciat el compromís del Partit Socialista de reformar la Constitució per tal de blindar el sistema públic de pensions si Pedro Sánchez és reelegit president del Govern d’Espanya, com també de revalorar les pensions sempre d’acord amb l’IPC real, una mesura que s’aplicaria ja el 2020.

“El Partit Socialista és el garant de l’Estat del Benestar i del sistema de pensions”, ha destacat Pons, qui també s’ha compromès a “tornar al Pacte de Toledo” si els socialistes governen a partir del 10 de novembre, per tal de “garantir i estabilitzar aquest model que tant de benestar aporta als ciutadans”.

En aquest sentit, el socialista ha recordat que el PP, després del govern de Zapatero, es va trobar “més de 66.000 milions a la guardiola de les pensions”, mentre que a l’inici del govern de Pedro Sánchez, fa 15 mesos, “hi vàrem trobar poc més de 8.000 milions”.

És per això que Pons ha demanat el vot socialista “de la gent gran, però també de la gent jove” el 10 de novembre, per “garantir el sistema públic de pensions” cosa que “només pot fer el Partit Socialista”, ha declarat Pons.

Per la seva banda, el candidat al Senat per Mallorca, Cosme Bonet s’ha referit a les mesures dutes a terme pels socialistes pel que fa a sanitat, recordant que “han estat governs socialistes els que han impulsat les grans lleis socials”, com la sanitat universal.

Bonet, en aquest sentit, ha recordat el “bagatge” dels governs socialistes en la defensa de la sanitat pública, amb mesures com el retorn de la targeta sanitària universal, l’eliminació dels copagaments per als pensionistes o la reobertura dels centres de salut els horabaixes.

“El PP, amb l’excusa de la crisi, desmuntà l’Estat del Benestar, i ara veim com els pactes de les tres dretes privatitzen i retallen”, ha recordat Bonet, qui ha emfasitzat que duen a terme totes aquestes mesures precisament “perquè no creuen en l’Estat del Benestar”.

La candidata al Senat per Mallorca, Susanna Moll, també ha asseverat que l’objectiu del Partit Socialista és “garantir la qualitat de vida de tots els ciutadans”, i ha anunciat el compromís dels socialistes a implantar l’ingrés mínim vital i a dotar econòmicament la Llei de Dependència, “que el PP va deixar dins un calaix”

Comments are closed