El PSIB-PSOE es compromet a crear la ‘pensió mínima balear’ perquè 65.000 jubilats de les illes puguin equiparar la seva pensió al salari mínim interprofessional

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, i el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, han explicat les propostes socialistes i la gestió feta en matèria de gen gran davant de 250 persones a Marratxí

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, s’ha compromès a crear la ‘pensió mínima balear’ a la pròxima legislatura perquè 65.000 jubilats de les Illes Balears, dels quals 42.000 són dones, puguin equiparar la seva pensió al salari mínim interprofessional. Una proposta que ha explicat a un acte acompanyada del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

D’aquesta manera, Armengol ha exposat que “es tracta d’un complement autonòmic per equiparar les pensions més baixes al salari mínim interprofessional, una mesura que beneficiarà especialment a les dones pensionistes d’aquestes illes i que farem possible a partir del 28 de maig perquè és de justícia”. Cal recordar que, segons les dades de l’Institut Nacional de Seguretat Social, el 48,5% de les persones pensionistes de Balears estan per sota de l’SMI i d’aquestes, el 60% són dones.

A més a més, Armengol ha ressaltat que “el Partit Socialista és el partit que més ha treballat per a millorar la qualitat de vida i ampliar els drets de la gent gran d’aquesta terra”. “El PSOE ha tornat la dignitat als nostres majors amb l’augment de les pensions un 8,5% per als 210.000 pensionistes de Balears que han fet feina tota la seva vida; mentre que el PP, quan va governar, va apujar les pensions un 0,25%”, i hi ha afegit que “costava més la carta que t’arribava a casa que la pujada de pensió”.

Per la seva part, el ministre Escrivá  ha destacat que “m’encanta el lema de la campanya de Balears perquè porta l’essència del Partit Socialista que és fer polítiques per tu i per tothom”. “En aquesta legislatura hem retornat drets a la gent gran, però el més rellevant ha estat apujar les pensions un 8,5 % i equipar-les a la pujada de l’IPC perquè la nostra gent gran mai perdi poder adquisitiu”.

Així, Escivá ha dit que “aquestes eleccions hem de sortir tots a votar perquè ens hi jugam molt”, i hi ha afegit que “Vox ja ha dit clarament què és el que vol i vol privatitzar  les pensions, i ja sabem quins són els seus aliats polítics”. “Això no ho hem de permetre i l’única manera per fer que això no passi és votant al Partit Socialista el pròxim 28 de maig a Marratxí, al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears”.

Per la seva part, Cladera ha incidit que “quan governa la dreta, sempre tornam enrere i ja sabem tots i totes què varen fer amb el fons públic de pensions i amb tots els pensionistes”, i hi ha afegit que “nosaltres no deixarem que passi i blindarem l’estat del benestar des dels ajuntaments, des del consells i des del Govern de les Illes Balears”. També, seguirem impulsant polítiques per a la nostra gent gran com el Servei d’Atenció Integral a Domicili que l’ampliarem perquè arribi a tots els racons de Mallorca.

Cabot ha expressat que “des de l’Ajuntament de Marratxí jo em compromet a continuar impulsant mesures d’envelliment actiu”. “El nostre compromís amb la gent gran de Marratxí és ferm i ho demostra la nova residència de Pòrtol que té 100 places perquè els majors que la necessitin no hagin d’anar a Palma i puguin quedar a prop de les seves famílies”.

Per acabar, a l’acte hi ha assistit diferents càrrecs institucionals i orgànics del Partit Socialista, a més de representants de les 15 entitats del Tercer Sector Social, del món sindical i d’associacions de la gent gran.

Comments are closed