El PSIB-PSOE es compromet a crear una pensió mínima balear per equiparar les pensions al salari mínim interprofessional

Francina Armengol: “Hem de retornar tot allò que ens han donat els nostres majors per això posarem en marxa un complement perquè els pensionistes, la majoria d’elles dones, puguin tenir una pensió digna”

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, s’ha compromès aquest dijous a crear una pensió mínima balear per equiparar les pensions de la gent gran al salari mínim interprofessional que es troba en 1.080€, amb la darrera pujada del Govern d’Espanya. Un compromís que ha tingut amb la gent gran de Sant Josep de sa Talaia a Eivissa a un acte on l’han acompanyat el candidat del PSIB-PSOE al Consell d’Eivissa, Josep Marí ‘Agustinet’ i el batle de Sant Josep i candidat a la reelecció, Ángel Luís Guerrero.

D’aquesta manera, Armengol ha explicat que “les persones majors de cada vegada viuen més anys i hem d’aconseguir que aquests anys els passin amb la major qualitat de vida possible”, i hi ha afegit “hi ha moltes dones majors que no han cotitzat i encara que la pensió hagi pujat un 8,5% més, no és suficient”. “Els socialistes duim al programa electoral la creació d’una pensió mínima balear per equiparar les pensions al salari mínim interprofessional perquè tothom cobri un sou digne”.

Armengol, també, ha exposat que “les propostes que feim els socialistes són realistes i aquests dies escoltareu moltes promeses, però només fa falta veure que varen fer els altres quan governaven i que hem fet els socialistes al govern”. “Quan vaig entrar, ara fa 8 anys, els pensionistes pagaven pels medicaments, les persones pagaven 10 euros per tenir una targeta sanitària i els centres de salut tancaven les horabaixes per estalviar doblers”, ha recordat la socialista.

Per la seva part, el candidat socialista al Consell d’Eivissa, Josep Marí ‘Agustinet’ ha incidit que “la gestió de les residències a Eivissa ha estat totalment abandonada els darrers anys i jo vull crear més places de residència i millorar els serveis perquè la gent d’Eivissa s’hi pugui accedir-hi, si ho necessita”. “Necessitam crear un pla d’atenció a la gent gran a Eivissa, impulsar polítiques contra la bretxa digital i crear una xarxa amb la nostra gent gran per combatre la solitud no desitjada”, i hi ha afegit que “tot això ho farem si confieu perquè jo sigui el pròxim president del Consell d’Eivissa a partir del 28 de maig”.

Finalment, el batle de Sant Josep de sa Talaia i candidat a la reelecció, Ángel Luis Guerro, ha agraït l’assistència de la presidenta del Govern de les Illes Balears i ha expressat que “necessitam continuar transformant Sant Josep millorant els serveis i modernitzant el nostre poble”. “Nosaltres complim amb la paraula donada i vos deman que voteu al Partit Socialista amb el cor obert i amb el compromís de continuar fent polítiques per a millorar la vida de la gent”, ha conclòs.

Comments are closed