El PSIB-PSOE espera un ampli consens en l’aprovació definitiva de la Llei del Taxi i destaca la rectificació del PP amb el sector

Iago Negueruela ha assegurat que el PP ha acabat acceptant el marc normatiu socialista tant pel que fa al sector del taxi com pel que fa a la llei turística

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha anunciat que el PSIB-PSOE ha presentat 13 esmenes a la Llei del Taxi proposada pels socialistes i en tramitació al Parlament, totalment consensuades tant amb el sector del taxi com amb les VTC tradicionals que fan feina a les nostres illes.

Negueruela ha explicat que són esmenes “assumibles per tots els grups polítics, tenint en compte que tant el nostre interès com el del sector és que hi hagi un ampli consens amb la llei”.

En aquest sentit, ha destacat que “el PP rectifica i assumeix el marc regulador actual i ens alegram que ara ja acceptin no tocar els 30 minuts, i la llei plantejada pel Grup Parlamentari Socialista en conjunt, i que, per tant, entrin a cercar el consens amb les organitzacions empresarials tradicionals de les illes i no amb les grans multinacionals que és el que havia intentat en un primer moment la consellera d’Habitatge i Mobilitat”.

Amb tot, el portaveu socialista ha advertit que posarà una línia vermella per pactar, i és que el sector accepti les esmenes plantejades, perquè “vam fer una foto conjunta amb ells quan es va prendre en consideració la llei i l’objectiu és que aquesta foto es pugui repetir i tot estigui consensuat amb ells”.

Negueruela ha recordat que abans de la proposició de llei presentada pels socialistes “el Govern anava en la direcció de liberalitzar i donar més marge a les VTC”, mentre que ara “el dubte és com frenar el trasllat d’una illa a l’altra determinades llicències, perquè un dels greus problemes que el PP vol eludir és que Eivissa ha donat moltíssimes llicències els darrers anys i aquestes no s’han de traslladar ara a la resta d’illes”.

Negueruela també s’ha referit a les esmenes plantejades pel PP al decret llei de mesures urgents en matèria d’habitatge, que s’està tramitant com a projecte de llei al Parlament, assegurant que “ens crida l’atenció que el PP estableixi com a novetat el canvi d’usos en parcel·les turístiques, perquè estava en la llei turística anterior”.

En aquest àmbit, el portaveu socialista ha destacat dos punts, com és que “si parlam d’hotels en funcionament, s’ha de comptar amb les organitzacions sindicals i si parlam de parcel·les urbanes d’ús turístic, hi ha una part important que ja estava regulada en l’article 78 pel que fa al canvi d’usos”.

Negueruela ha emfasitzat que el fet que el PP vagi en aquesta direcció és un avanç perquè “al final mantenen el gruix de la llei turística vigent”.

Finalment, el portaveu parlamentari socialista ha fet referència a la convocatòria de 60 milions d’euros de fons europeus per a la millora de zones turístiques i la promoció de la circularitat en l’àmbit turístic, i el risc de perdre aquests fons que ha explicat el conseller de Turisme des d’Eivissa.

“Vam ser nosaltres els que vam alertar el setembre de perdre aquests recursos, advertint que les dues convocatòries que fan el total de 60 milions ja estaven preparades”, afegint que “en el traspàs de poders vam informar al nou Govern que s’havien d’aprovar el més aviat possible, Prohens els va anunciar el 7 de novembre a la World Travel Market i ara, al gener, els posen en risc”, ha detallat Negueruela.

Per acabar, el socialista ha criticat que “el PP posa en risc contínuament els fons europeus, com veim avui a Madrid amb els decrets llei del Govern d’Espanya”.

Comments are closed