El PSIB-PSOE exigeix a Prohens que deixi d’encobrir Le Senne i doni suport a la seva destitució perquè “és el que el carrer demana al PP”

Mercedes Garrido: “Prohens té moltes paraules de condemna, però continua blindant al president del Parlament·

El PSIB-PSOE s’ha sumat a la multitudinària manifestació convocada per la Plataforma per la Memòria Democràtica a les portes del Parlament, en la qual han participat més de 800 persones, en protesta per l’actitud antidemocràtica i violenta del president del Parlament, Gabriel Le Senne, durant el ple del passat dimarts.

La vicepresidenta segona de la cambra autonòmica i diputada del Grup Parlamentari Socialista, Mercedes Garrido, ha criticat que la presidenta del Govern, Marga Prohens, “té moltes paraules de condemna, però continua blindant al president del Parlament”.

Per això, ha exigit a la presidenta que deixi d’encobrir a Le Senne i doni suport a la seva remoció perquè “és el que el carrer li demana al PP, el carrer li ha dit a Marga Prohens que no pot seguir ni un minut més amb aquest president del Parlament”.

Així les coses, Garrido ha insistit a demanar al PP que inhabiliti al president del Parlament “i no es posi al costat de manera còmplice d’una persona violenta que va arrabassar la foto d’un dels símbols d’aquesta terra”.

La socialista ha defensat que “Le Senne no hauria d’haver presidit aquesta sessió plenària, està totalment incapacitat i inhabilitat per poder exercir el càrrec de president”, a la qual cosa ha afegit que “el que hauria d’haver fet és respectar a tota la ciutadania de Balears i els seus símbols, com és Aurora Picornell, filla predilecta de Mallorca”.

De fet, tots els diputats i diputades socialistes han assistit al ple amb una camiseta amb la fotografia atacada per Le Senne, per demostrar-li que “no tenim por a les seves actituds violentes i autoritàries”. Tant Mercedes Garrido com Pilar Costa han deixat al seu ordinador les mateixes fotografies que dimarts passat, “i avui Le Senne no les ha tocat, no devien estar tan malament”, ha explicat la diputada socialista”.

Finalment, Garrido ha avançat que tant ella com Costa, com a vicepresidenta segona i secretària segona de la Mesa del Parlament, han demanat de forma reiterada la convocatòria d’una reunió de la Mesa per tramitar la petició de remoció de Le Senne, per la qual cosa ha advertit que “no aturarem fins que convoqui el ple en el qual se l’ha de destituir, i on el PP ha de votar a favor perquè és l’exigència que li fa el carrer avui”.

A la concentració s’hi ha sumat tot el Grup Parlamentari Socialista al complet, l’expresident del Govern, Xisco Antich, el secretari d’Organització, Cosme Bonet, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, el delegat del Govern, Alfonso Rodríguez, el portaveu socialista a l’Ajuntament de Palma, Xisco Ducrós, membres de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears i nombrosos representants del PSIB-PSOE a totes les institucions.

Comments are closed