El PSIB-PSOE exigeix la dimissió de la consellera de Salut i del director de l’IBSalut “per consumar la gran mentida del PP i de Prohens”

Iago Negueruela ha exigit explicacions i documentació després que el Govern hagi reconegut que han deixat caducar l’expedient de les mascaretes i que ho sabien des del primer dia

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha exigit avui la dimissió de la consellera de Salut, Manuela García, i del director de l’IBSalut, Javier Ureña, per haver “consumat la gran mentida de Prohens i del PP”, com és el fet d’haver deixat caducar  i desistir l’expedient de reclamació de les mascaretes, per la qual cosa ha exigit “dimissions, que entreguin la documentació i disculpes”.

La constatació de la caducitat de l’expedient contra l’empresa Sociedades de Gestión és el que denunciava el PSIB-PSOE des de fa gairebé un mes i el que fins avui negava el Govern de Prohens. “Els fets revelen com funciona el Govern i el PP: amb mentides, pressions als mitjans de comunicació, difamacions i ocultació de la veritat”, per la qual cosa ha lamentat que “tot val per Prohens”.

El director de l’IBSalut, Javier Ureña, ha reconegut avui que sabia que l’expedient estava caducat i que va ser sota la responsabilitat política de l’actual mandat. En aquest sentit, Negueruela ha recordat com setmana rere setmana el Govern deia que tenia 8 mesos per tramitar l’expedient, mentre que avui diuen que tenien 3 mesos i que desisteixen, reconeixent l’error durant l’actual mandat.

Per això, el portaveu socialista ha criticat que “Ureña sabia que l’expedient estava caducat quan va botar públicament el cas, i ha difamat a l’anterior Executiu ocultant aquesta informació”, per la qual cosa “han mentit Prohens, Estarellas, Costa, García, tots i totes”.

Davant aquesta realitat, Negueruela ha acusat el Govern de “muntar un expedient exprés contra els seus mateixos actes, la qual cosa passa quan a més a més el Govern de Prohens ha rebut a les instal·lacions de l’IBSalut a la trama, i per això la trama ha entrat a Balears amb l’Executiu de Prohens”.

Per al portaveu socialista, els fets que ha relatat avui el director de l’IBSalut, juntament amb el vicepresident del Govern, “són exactament els que descriu el jutge de l’Audiència Nacional en el seu auto, on apareixen les escoltes de la Guàrdia Civil en les quals la trama diu que hi havia aconseguit i que el PP desistiria de reclamar i efectivament, han desistit tal com els va exigir la trama”.

Així les coses, el Grup Parlamentari Socialista conclou que “no és una negligència sinó una decisió política del Govern de Prohens, qui ha cedit a les pressions de la trama que no van funcionar amb l’anterior Executiu que sí que va reclamar”.

A partir d’ara, per als socialistes és Prohens i la consellera de Salut les que han d’explicar qui va prendre la decisió de desistir l’expedient, qui van ser els enviats de la trama, amb qui es van reunir de l’IBSalut i qui els va acompanyar per la passejada per les instal·lacions de l’IBSalut, com va reconèixer García.

Finalment, Negueruela ha exigit al PP que demani disculpes al Partit Socialista i a tots els membres del Govern anterior, “el qual van difamar per ocultar les seves mentides i que va ser un Executiu digne, que en el pitjor moment de la pandèmia va intentar fer les coses de la millor manera possible per tirar endavant la nostra comunitat autònoma”.

El portaveu parlamentari socialista ha avançat també que el PSIB-PSOE citarà a declarar a la comissió d’investigació per les mascaretes al Parlament a Miguel Tellado, Marga Prohens, Manuela García i Javier Ureña, per la qual cosa ha demanat a PP i Vox “que citin a la presidenta del Govern a la comissió d’investigació i deixin d’amagar-la”.

Comments are closed