Negueruela denuncia la política de descontrol urbanístic del Govern de Prohens

El portaveu del Grup Socialista critica el l’ampliació de la Comissió d’investigació per les mascaretes, acordada entre PP i VOX

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha advertit avui que la política urbanística del Govern de Prohens només serveix per afegir pressió en el territori de les Illes Balears. El nou anunci d’amnistia a tots aquells expedients urbanístics en sòl rústic que han caducat obre moltes incògnites, ja que ni tan sols existeix una estimació de quants projectes estan afectats.

Negueruela també ha assenyalat que, en aquesta línia, també se suma l’aixecament de la moratòria turística, que permetrà construir més oferta d’allotjament, i ha afegit que aquestes polítiques només beneficien els amics del PP, desregulant i afegint pressió humana i territorial que no és sostenible.

Al mateix temps, el diputat també ha mostrat el contrasentit que suposa una desregulació urbanística i anunciar, avui mateix, una campanya de sensibilització i estalvi d’aigua: “Hi ha manca de recursos, amb aigua com un bé escàs, però el PP segueix obrint les portes a nova construcció i afavorir l’especulació”, ha advertit.

En aquest sentit, ha anunciat que el Grup Socialista estudiarà la proposta del PP, perquè caldrà vigilar si aquesta futura norma contravé normativa europea o estatal.

Ha conclòs que fer taula rasa en els expedients urbanístics caducats en sòl rústic no sols és beneficiar “a aquells que ho han fet malament”, sinó també és afavorir que aquestes conductes continuïn produint-se, ja que “no se sap si en el futur el PP seguirà tancant els ulls” endavant aquestes situacions, com ja ha fet en altres ocasions.

Comissió d’investigació

D’altra banda, el portaveu del Grup Socialista ha tornat a criticar la política de silenci pactada entre PP i VOX en referència a la Comissió d’Investigació que les dues formacions de dreta han aprovat, perquè aquesta comissió “neix aviciada, amb les conclusions ja redactades” i sense que es puguin donar totes les explicacions necessàries.

En aquest sentit, Negueruela ha expressat que la Comissió incorpora més membres de VOX, fins a 16 quan sempre havien estat 13 i, a canvi, la presidenta s’amagarà i no hi declararà.

Però, en canvi, el Govern no ha aportat la documentació sol·licitada pel partit socialista sobre l’estat en què es troba l’expedient de petició de reemborsament, tot i que fa un mes que es va demanar aquesta documentació.

I tot això, en un context on la setmana que ve es debat a Plenari el tancament de l’Oficina Anticorrupció. Negueruela ha indicat que tot plegat són mesures que “ens fan retrocedir moltíssims d’anys en salut democràtica i en transparència”.

Tot això en un context de major opacitat, foscor i manca de transparència, ja que avui mateix ha finalitzat el termini perquè el Govern mostràs l’expedient sobre la petició de reemborsament de les mascaretes, que el Partit Socialista va demanar ja fa un mes.

Segons ha indicat el portaveu socialista, Prohens no mostra l’expedien a l’oposició, quan té l’obligació de fer-ho, per la qual cosa el Grup Socialista haurà de demanar empar a la Mesa del Parlament .

Recursos addicionals

Comments are closed