El PSIB-PSOE expressa el seu suport a les noves mesures “necessàries per protegir a la població” i lamenta que el PP “comenci l’any com el va acabar, enfangant en lloc d’aportar solucions”

La Junta de Portaveus del Parlament ha acordat la compareixença urgent de la presidenta Armengol, qui anirà a la cambra a donar explicacions “amb transparència i rigor com sempre ha fet”

La Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears ha acordat la compareixença urgent de la presidenta Armengol per explicar la situació de la pandèmia. “La presidenta compareixerà, com sempre ha fet, per donar explicacions amb transparència i rigor sobre la gestió de la pandèmia”, ha avançat la portaveu parlamentària socialista, Sílvia Cano.

Igualment, també compareixerà de forma urgent i a petició pròpia la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, per explicar les mesures que s’estan prenent i donar informació de primera mà del pla de vacunació.

Un pla que, segons ha defensat Cano, “segueix el calendari previst i els objectius marcats, perquè ja s’ha vacunat el 78% d’usuaris i personal de residències i a partir de dimecres es començarà a vacunar el personal sanitari”.

De fet, la portaveu socialista ha destacat que “per prudència i responsabilitat s’ha reservat la segona dosi per al personal i usuaris de residències per garantir que quedaran immunitzats passi el que passi”, mentre que d’ara endavant “l’arribada de noves dosis de Pfizer i d’altres cases com Moderna permetrà accelerar el procés de vacunació”.

D’altra banda, Cano ha expressat tot el suport del Grup Parlamentari Socialista a les mesures aprovades avui per Consell de Govern, perquè “tenen per objectiu salvar vides i protegir a la població per evitar contagis, amb mesures contundents i necessàries com la restricció de trobades a un únic grup de convivència estable, mesura capdavantera a la resta de territoris de l’Estat”.

Cano ha recordat que “sense salut no hi haurà economia, per la qual cosa cal fer un nou esforç per demostrar que som una societat exemplar i responsable per reduir contagis”, tot i que “som plenament conscients que són mesures difícils i que s’acumulen a mesos de sacrificis, però són necessàries per aturar l’avanç de la pandèmia”.

Amb tot plegat, la bona notícia, ha remarcat Cano, és el preacord assolit entre el Govern d’Espanya i els agents socials per allargar els ERTO fins al 31 de maig, “notícia molt reivindicada i esperada a Balears, per la qual cosa esperam que es pugui materialitzar aviat perquè suposarà un salvavides molt important per a treballadors i famílies”.

En aquest sentit, la portaveu parlamentària socialista ha posat de manifest que “les illes som la comunitat més beneficiada per aquesta eina de protecció per a treballadors i empreses, amb gairebé 1.300 milions d’euros que ja hem rebut en aquest concepte”.

Finalment, Cano ha lamentat que el PP “comença l’any com el va acabar, amb crispació, fent crítica destructiva i enfangant en lloc d’aportar solucions”. Per això, la socialista ha considerat “fonamental que en aquest nou curs siguin més constructius, perquè necessitam més que mai lleialtat i unitat per sortir d’aquesta situació”.

“No hi van ser quan es va fer obligatòria la mascareta, han qüestionat moltes de les mesures preses, no van signar el pacte de reactivació, han votat en contra dels pressuposts més socials de la història i ara comencen el 2021 posant en dubte un procés de vacunació que segueix segons el previst per la Unió Europea i el Govern d’Espanya”, ha retret Cano als populars, afegint que “la pandèmia no entén de calculadores electorals, per la qual cosa demanam al PP que deixi de crispar i es posi a fer feina per col·laborar i posar fi a aquest malson”.

Comments are closed