El PSIB-PSOE expressa el seu suport a Pedro Sánchez per a ser reelegit president del Govern i anuncia la creació d’un grup territorial socialista de Balears al Senat

Amb la creació del grup territorial a la cambra alta “enfortim la veu de Balears a Madrid després d’uns resultats electorals històrics que ens han permès obtenir una representació que mai havia tengut el socialisme illenc al Senat”

El PSIB-PSOE ha reunit el Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre congressos, per analitzar la situació política actual i per aprovar per unanimitat una proposta de resolució de suport a Pedro Sánchez per a formar govern a Espanya.

Així ho ha explicat el portaveu de la formació, Iago Negueruela, qui ha  defensat la necessitat de tenir un Govern com més aviat millor perquè “és la darrera passa per fer realitat la voluntat expressada per la gran majoria de la ciutadania a Espanya i també a les illes, com és tenir governs liderats pel Partit Socialista”.

En aquest sentit, Negueruela ha dit que “estam convençuts que encara hi ha temps de formar govern a l’Estat i continuar amb les polítiques d’esquerres que des de juny de 2018 es venen aplicant al nostre país”.

Per al portaveu socialista, estam davant una oportunitat perquè “el fet de tenir presidenta socialista a les illes i president socialista a l’Estat ens ha de permetre resoldre temes pendents per a la nostra comunitat que necessiten la complicitat i el suport de l’Estat”.

Un escenari en el qual “els diputats i senadors socialistes de les illes han de ser part fonamental de la nova majoria de progrés per a Espanya, i des de la seva posició han de contribuir a resoldre qüestions com una aplicació del Règim Especial per Balears que beneficiï a la ciutadania de les illes, per insistir en una modificació del sistema de finançament autonòmic que faci més justa la participació de la nostra comunitat en el conjunt de l’Estat i per fer realitat els acords amb els distints ministeris que permetin millorar els serveis públics i la qualitat de vida de la ciutadania”.

Amb l’objectiu d’insistir en aquestes fites dels socialistes, el PSIB-PSOE ha anunciat la creació d’un Grup Territorial dels Socialistes de les Illes Balears al Senat, per “tenir un instrument al servei de les illes en el marc del Reglament de la cambra territorial”, ha avançat Negueruela.

En aquest sentit, el socialista ha insistit en el fet que amb la constitució d’aquest grup “s’enforteix la veu de Balears a Madrid després d’uns resultats electorals històrics que ens han permès obtenir una representació que mai havia tengut el socialisme illenc, amb dos senadors per Mallorca, la senadora per Eivissa i Formentera i la Senadora per Menorca”.

De cara al curs polític que es tanca, Negueruela ha fet un balanç molt positiu, destacant que “hem guanyat tots els processos electorals celebrats enguany, governam a les principals institucions i tenim més força institucional que mai per aplicar les polítiques de progrés que ajuden a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

Unes polítiques que passen per “consolidar el canvi iniciat el 2015, millorar els serveis públics i ampliar drets, que la nostra economia continuï creixent però que ho faci de forma sostenible i que permeti repartir millor la riquesa”, ha detallat Negueruela.

Finalment, el portaveu del PSIB-PSOE ha reiterat que “començam a fer feina per guanyar les eleccions del 2023 i governar 12 anys seguits per seguir millorant el dia a dia de la nostra ciutadania”.

Comments are closed