El PSIB-PSOE fa una crida a la participació de la ciutadania que podrà formar part de la Conferència sobre el Futur d’Europa perquè sigui més solidària i forta

Alícia Homs: ”Els ciutadans i la societat civil poden dir la seva a través dels panells que trobareu a les ciutats de la UE o de manera digital per la plataforma multilingüe”

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, que és una de les veus representatives de la Conferència sobre el Futur d’Europa, ha fet una crida a la participació de la ciutadania i a la societat civil que podrà formar part d’aquest procés participatiu que té l’objectiu de “construir una Unió Europea més solidària i més forta”, ha expressat la socialista.

D’aquesta manera, Homs ha explicat que “s’instal·laran panells ciutadans a les principals ciutats de la Unió Europea perquè totes les veus puguin ser escoltades”. Els panells són un element clau de la Conferència sobre el Futur d’Europa ja que es debatrà sobre el futur de la UE i es formularan recomanacions polítiques sobre els temes que més preocupen als europeus.

L’eurodiputada socialista, que forma part dels tres parlamentaris de la delegació espanyola del Grup de Socialistes i Demòcrates europeus, ha destacat que “aquest procés participatiu és molt important pet tal de què entre tots millorem el futur d’Europa”. A més hi ha afegit que “hem viscut vàries crisis i està clar que coneixem les mancances que té Europa, per tant, és molt important que entre tots aportem idees per cobrir-les”.

Cal recordar que la Conferència sobre el Futur d’Europa és un procés participatiu en el qual fins la primavera de 2022, tots els ciutadans del continent podran fer arribar les seves propostes per “canviar l’Europa que coneixem a millor”, ha incidit Homs. De fet, la socialista ha exposat que “perquè sigui un èxit és fonamental la implicació de tothom, bé a través de la plataforma digital de la conferència (https://futureu.europa.eu/?locale=es)  o bé participant en els actes ciutadans”.

La Conferència sobre el Futur d’Europa va començar a rodar el passat 19 de juny de 2021 i es preveu que procés tingui una durada d’un any. Els plenaris estan formats per 108 representants del Parlament Europeu, 54 del Consell de la Unió Europea, 3 de la Comissió Europea, 108 dels parlaments dels estats membres, 18 representants del Comitè de les regions, 18 del Comitè Econòmic i Social Europeu, 8 interlocutors, 8 de la societat civil  i 108 ciutadans europeus que debatran sobre les idees que sorgeixin tant en els panells com en la plataforma digital multilingüe.

Finalment, quant als temes a debatre, Homs ha exposat que “els socialistes europeus debatran sobre les reformes estructurals que necessita la UE per ser capaç de gestionar de forma autònoma la nostra economia, els sistema bancari i financer, l’acollida de la immigració, les desigualtats dins de la nostra societat i entre els estats membres, la competició tecnològica amb altres potències o la defensa de la democràcia al món”, ha conclòs.

Comments are closed