El PSIB-PSOE ha presentat una iniciativa per reforçar la lluita contra la violència masclista, protegir a la víctima i posar el focus en l’agressor

Cano ha valorat positivament l’acord per mantenir l’escut social dels ERTO fins al 30 de setembre, protegint les empreses i els llocs de feina

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha anunciat la iniciativa que han registrat els socialistes per reforçar la lluita contra la violència masclista, protegir a la víctima i posar el focus en l’agressor. “Alguna cosa falla en el sistema quan en només dues setmanes hem de lamentar la mort de 7 dones i un infant, entre elles una veïnada de sa Pobla i el seu fill menor d’edat, i una dona ahir a Guadalajara”. Cano ha remarcat que dues d’aquestes víctimes havien denunciat i una tenia una orde de protecció vident, “això ens ha de fer reflexionar”, ha expressat. 

D’aquesta manera, la Proposició No de Llei insta al Govern de les Illes Balears a revisar i actualitzar els protocols d’intervenció per garantir millor la seguretat i la protecció de les víctimes incidint en els casos de denúncia, ordre de protecció o que s’hagin adreçat en algun moment a les institucions, segons ha explicat la portaveu socialista. 

“L’objectiu és donar-li una volta a les mesures de proteccions vigents per posar el focus en els agressors, perquè són ells qui han de sentir ben a prop l’al·lè de les institucions i de tots els que vetllam pel compliment de la llei i estam al costat de les víctimes”, ha dit Cano. 

Altres propostes de la iniciativa consisteixen a demanar al Govern d’Espanya que es repensi les fórmules per enfortir la protecció a les víctimes, fent especial esment al control dels agressors; instar a l’Estat que posi en marxa el jutjat número 3 de violència cap a les dones en Palma; i, per últim, la pròrroga del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere més enllà del 2022.

Així, la portaveu adjunta socialista ha recordat que “no s’ha d’oblidar que la ultradreta, que dóna suport als governs del Partit Popular, qüestionin les lleis que protegeixen a les dones i la veritat de les denúncies per violència de gènere i, amb aquest discurs, emparin la ideologia del maltractador”. A més hi ha afegit que “que tampoc ajuda a lluitar contra la violència masclista que el PP se sumi als discursos anti feministes de la ultradreta”.

Reforç de l’escut social

D’altra banda, Cano ha valorat “molt satisfactòriament l’acord per mantenir l’escut social fins al 30 de setembre, protegint a les empreses i els llocs de feina 4 mesos més com a mínim”. “Una notícia importantíssima per a Balears que demostra que el Govern d’Espanya torna a atendre les reivindicacions del Govern autonòmic, tenint en compte les nostres singularitats”, ha exposat la socialista. 

Cal recordar que, l’acord contempla la pròrroga dels ERTO fins al 30 de setembre; inclou als fixos discontinus, per primera vegada, si no hi ha ocupació efectiva; les empreses veuran exonerades o bonificades gairebé el 100% de les quotes a la Seguretat Social de les seves plantilles i, finalment, la pròrroga de la prestació als autònoms, que reben ajudes per primera vegada en la història. 

En la mateixa línia, Cano ha mencionat també l’acord de la Mesa de Diàleg Social de les Illes Balears per a reprendre les pujades de salarials que varen quedar congelades per mor de la pandèmia. 

Decret llei d’Habitatge

Pel que fa al ple del Parlament de les Illes Balears d’aquest dimarts, la portaveu socialista ha anunciat que es durà a debat la convalidació del decret llei d’habitatge per agilitzar les ajudes al lloguer i impulsar noves mesures per ampliar el parc d’habitatge públic a les Balears. “Això afavorirà que les famílies puguin accedir a l’habitatge, però sobretot es beneficiaran les persones més vulnerables”, ha dit Cano.

Recursos addicionals

Comments are closed