El PSIB-PSOE remarca, en l’aniversari de la victòria electoral, que “la urgència de la crisi sanitària no ens ha fet perdre de vista el full de ruta progressista”

Costa ha posat en valor l’ampliació del parc públic d’habitatge, un fet que demostra que “les persones sempre han estat en el centre de les nostres polítiques, ara més encara”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha fet balanç dels dos anys de legislatura a la finalització de la Junta de Portaveus dels grups parlamentaris, i ha remarcat que “aquests anys han estat marcats per la gestió de la pandèmia, però la urgència de la crisi sanitària no ens ha fet perdre de vista el full de ruta progressista”.

La socialista ha aprofitat per recordar el segon aniversari de les eleccions autonòmiques, municipals i europees celebrades el 26 de maig de 2019. “Aquesta data està emmarcada en el calendari com un dia que va ser històric per totes les illes i que vàrem revalidar un govern d’esquerres per primera vegada”, ha expressat la portaveu.

D’aquesta manera, la portaveu socialista ha incidit que “les persones sempre han estat el centre de les nostres polítiques, però amb la pandèmia del coronavirus ho han estat més que mai”.

Costa, també, ha recordat que durant la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus “s’ha establert el sistema més gran de protecció que havíem vist mai”.

Així mateix, la socialista ha ressaltat la feina de la presidenta del Govern, Francina Armengol, que “sempre ho ha tingut clar i ha reivindicat que l’objectiu principal és i continua sent: salvar vides i reactivar l’economia mitjançant la protecció de les famílies, els treballadors, els autònoms i les empreses”.

Pel que fa al pròxim ple del Parlament de les Illes Balears, Costa ha avançat que es durà a debat un decret llei que “agilitza les ajudes al lloguer i impulsa noves mesures per ampliar el parc d’habitatge públic a Balears.

En aquest sentit, la socialista ha valorat positivament “la feina ingent que està fent el Govern per ampliar el parc d’habitatge públic i afavorir les famílies, especialment les més vulnerables, que tenen més dificultat d’accés a l’habitatge”.

En concret, Costa s’ha referit a l’anunci d’aquest dimarts de l’executiu autonòmic el qual ha adquirit 33 nous pisos procedents de grans tenidors per posar-los a disposició de l’IBAVI i tenir-los llestos a l’estiu per a qui més ho necessiti.

“Sens dubte, és una notícia importantíssima, perquè se sumen als que ja s’havien adquirit i a totes les noves promocions que estan en marxa a les Illes Balears”, hi ha conclòs la portaveu socialista.

Comments are closed