El PSIB-PSOE ha registrat una iniciativa amb el compromís de treballar perquè no es vulnerin els drets fonamentals de les nines i dones afganeses

Sílvia Cano: “La presidenta Francina Armengol no ha quedat enrere i ha donat exemple oferint Balears com una comunitat solidària i acollidora de dones i nines afganeses”

El PSIB-PSOE ha registrat una Proposició No de Llei per mostrar la preocupació dels socialistes davant la situació d’emergència humanitària que està succeint a l’Afganistan i que afecta particularment a les dones i nines afganeses. Així, els socialistes ens comprometem a treballar per evitat que es vulnerin els seus drets fonamentals.

D’aquesta manera, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha explicat, després de la Junta de Portaveus, que la iniciativa “dona suport al Govern de les Illes Balears en la seva proposta d’acollir dones i nines afganeses en qualitat de refugiades, a més d’instar al Govern d’Espanya a protegir a les persones que es trobin en una situació de risc pel fet de defensar els drets humans”.

Cano ha incidit que “la iniciativa també insta a la Unió Europea a seguir de prop la conducta dels talibans perquè l’Afganistan no sigui un refugi segur per als terroristes talibans; així com, insistir que la Unió Europea mobilitzi organitzi l’ajuda humanitària necessària”.

La socialista ha posat en valor “la feina feta per part del Govern d’Espanya qui ha demostrat estar sempre al costat de la solidaritat i de la defensa dels drets humans amb el dispositiu de repatriació que s’ha posat en marxa aquests dies i que encara continua”. Un reconeixement que ha rebut per part de la comunitat internacional, segons ha incidit la portaveu adjunta del Grup Parlamentari socialista.

Cano ha insistit que “la presidenta Francina Armengol no ha quedat enrere i també ha donat exemple a l’oferir Balears com una comunitat solidària i acollidora de dones i nines refugiades de l’Afganistan demostrant que el Govern de les Illes Balears està a l’altura de les circumstàncies una vegada més”.

Pel que fa a l’actualitat parlamentària, Cano ha exposat que “els socialistes donarem suport a la compareixença de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, qui una vegada més rendirà comptes sent la consellera que més vegades ha comparegut durant la legislatura”. La socialista ha defensat “la manera exemplar de la consellera Gómez per gestionar la pandèmia, així com l’estratègia del Govern de les Illes Balears que ha demostrat estar centrats en el vertaderament important que és salvar vides”.

Cano ha exposat que “el Govern de les Illes Balears du reforçant la sanitat des de 2015, una sanitat que el Partit Popular de José Ramón Bauzá es va encarregar de deixar-la retallada i baix mínims”. Cal recordar que amb la darrera legislatura del Partit Popular es van perdre 1.400 llocs de feina a la sanitat pública, uns llocs de feina que el pacte de progrés ha revertit contractant 2.300 professionals sanitaris i només 1.000 sanitaris durant la pandèmia.

Finalment, Cano ha expressat que “el Partit Popular no pot dir res sobre contractacions en la sanitat pública perquè ells quan governaven van passar com el cavall d’Atila per sobre la sanitat de les Illes Balears”.

Comments are closed